Search
menu
Search

Mercadona stoot Inditex (Zara) van de troon als bedrijf met de beste reputatie in Spanje

Mercadona stoot Inditex (Zara) van de troon als bedrijf met de beste reputatie in Spanje
Beeld: 123rf

Mercadona stoot Inditex (Zara) van de troon als bedrijf met de beste reputatie in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het wordt door kenners als een belangrijke verandering gezien dat de Spaanse supermarktketen Mercadona de tot nu toe nummer één Inditex, bekend van o.a. Zara en Bershka, van de troon heeft gestoten. Inditex heeft gedurende tien jaar alleen aan de top gestaan van de lijst met bedrijven met de beste reputatie in Spanje maar de Valenciaanse supermarktketen staat nu met voorsprong bovenaan de top 100 lijst.

Mercadona staat met 10.000 punten helemaal alleen aan de top van de lijst met bedrijven met de beste reputatie in Spanje. De supermarktketen is van de nummer twee naar de nummer 1 gestegen. Dat betekent dat de voormalige nummer een Inditex naar de tweede plaats is gezakt na 10 jaar aan de top te hebben gestaan, met 9.847 punten.

Inditex (o.a. Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti) staat dit jaar op de tweede plaats gevolgd door Grupo Social Once (o.a. loterij) op de derde, Telefonica (telecom) op de vierde en Mapfre (verzekeringen) op de vijfde plaats. De top tien lijst wordt verder aangevuld met Repsol (6), IKEA (7), Coca-Cola (8), Nestlé (9) en Mutua Madrileña (10). Bekijk HIER de hele top 100 lijst.

Maar Mercadona heeft nog een titel te pakken want de eigenaar en bedrijfsleider Juan Roig is tevens tot bedrijfsleider met de beste reputatie van Spanje gekroond. De baas van Santander, Ana Botin, staat op de tweede plaats gevolgd door Amancio Ortega (Inditex) op de derde, José María Álvarez-Pallete (Telefónica) op de vierde en Pablo Isa (IE University) op de vijfde plaats.

Ga naar de inhoud