Toeristenbussen die Barcelona bezoeken moeten nu betalen om te stoppen

Toeristenbussen die Barcelona bezoeken moeten nu betalen om te stoppen
Beeld: 123rf

Toeristenbussen die Barcelona bezoeken moeten nu betalen om te stoppen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In de zomermaanden (en eigenlijk het hele jaar door) is het enorm druk met toeristen waaronder ook veel dagjesmensen die vanuit de drukke kustplaatsen voor een dagexcursie naar de Catalaanse stad komen. Dat heeft tot gevolg dat het aantal bussen of touringcars enorm toeneemt. De bussen moeten vanaf nu betalen via een speciale smartphone app om te kunnen stoppen.

De bussen of touringcars die toeristen naar Barcelona vervoeren moeten vanaf nu 2,50 euro betalen om te mogen stoppen. Dat geldt eigenlijk al vanaf 1 juli maar vanaf nu zal er op gecontroleerd worden. Dat bedrag wordt alleen gerekend als de bus stilstaat om de passagiers uit te laten stappen of in te laten stappen bij de drukke bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, Park Güell en Ciutat Vella.

In Barcelona zijn 35 gebieden ‘Zona Bus’ waar toeristenbussen mogen ‘laden en lossen’ en waar plaats is voor 162 touringcars. Maar in de drukke zomermaanden en zeker bij de toeristische attracties is dat niet voldoende. De haltes mogen niet langer duren dan 10 minuten dus het is voor de passagiers haasten geblazen om in en uit te stappen.

De chauffeurs van de bussen moeten zich registreren in DEZE smartphone app (spro) en moeten daar ook betalen. Controleurs kunnen daarna aan de hand van de kentekens en de app controleren of er daadwerkelijk betaald is.

Ga naar de inhoud