Vuurwerkwedstrijd van start in Tarragona: 4 dagen knallen op het strand

Canva
Beeld: Canva

Vuurwerkwedstrijd van start in Tarragona: 4 dagen knallen op het strand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 juli is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende vuurwerkwedstrijd ofwel de ‘Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona’ die dit jaar voor de 30e keer plaatsvindt. Elke avond gedurende vier dagen om 22.30 zal een van de vier deelnemende bedrijven hun kunsten tonen aan duizenden toeschouwers ter land en ter zee.

Het is de eerste keer sinds de pandemie-stop dat deze vuurwerkwedstrijd weer door kan gaan in Tarragona. In totaal zijn er vier vuurwerkspecialisten die voor het nodige spektakel zullen zorgen, een uit Catalonië, twee uit de Valencia regio en een uit Frankrijk. De winnaar krijgt niet alleen 26.000 euro als prijzengeld maar mag ook de vuurwerkshow tijdens de Festes de Santa Tecla (12-14 september) verzorgen in Tarragona. 

Op woensdag 6 juli is het de beurt aan Gironina uit Girona (Catalonië), op donderdag 7 juli zal het bedrijf Zarzosa uit Castellón (Valencia regio) het vuurwerk verzorgen, op vrijdag 8 juli mag Mediterráneo uit Valencia zijn kunsten laten zien en op zaterdag 9 juli sluit Millet et une Étoiles uit Frankrijk de Internationale Vuurwerkwedstrijd af.

Het vuurwerk wordt elke avond afgeschoten bij de Punta del Miracle op het einde van het Playa del Milagro dat net zoals het Balcón del Mediterraneo gevuld zal zijn met tienduizenden toeschouwers die kunnen genieten van soms wel 30 tot 40 minuten non-stop vuurwerk. Naast een professionele jury mogen ook de toeschouwers stemmen om de winnaar te bepalen.

Ben je aan de Costa Dorada en wil je het vuurwerk vanaf zee meemaken? Dat kan met de excursieboten van Creuers Costa Daurada. Vanuit de haven van Cambrils vertrekken elke avond boten waaronder een catamaran naar Tarragona. De boottrip naar Tarragona is al de moeite waard maar om het vuurwerk vanaf het water te zien is nog leuker. Meer informatie op de website of via +34 977 362 669 (Nederlands sprekend)

Ga naar de inhoud