Geen nieuwe winkels en vergunningen in oude centrum en de Ramblas in Barcelona

Geen nieuwe winkels en vergunningen in oude centrum en de Ramblas in Barcelona
Beeld: via canva.com

Geen nieuwe winkels en vergunningen in oude centrum en de Ramblas in Barcelona

De gemeente Barcelona heeft besloten om strengere regels in te voeren voor commerciële activiteiten in het historische district Ciutat Vella. Er zal een tijdelijke opschorting zijn voor nieuwe vergunningen voor cannabiswinkels, telefoonaccessoirewinkels en manicuresalons in dit gebied. Daarnaast zullen alle nieuwe vergunningen voor de beroemde Ramblas ook tijdelijk stopgezet worden.

Het stadsbestuur van Barcelona heeft een ambitieus plan gelanceerd om de commerciële activiteiten in Ciutat Vella te herstructureren. Dit nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behoud van de unieke karakter van de buurt en het tegengaan van de overmatige toeristische invloed.

Het stadsbestuur heeft (een beetje laat) geconstateerd dat er in de afgelopen jaren een sterke toename is geweest in bepaalde typen winkels die voornamelijk op toeristen zijn gericht. Dit heeft geleid tot een verstoring van het evenwicht in het winkelaanbod en een verminderde leefbaarheid voor de lokale bevolking.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft enkele belangrijke elementen, zoals het bevriezen van vergunningen voor cannabiswinkels, telefoonaccessoirewinkels en manicuresalons in het historische district Ciutat Vella. Daarnaast wordt er een tijdelijke stop ingesteld op alle nieuwe vergunningen voor La Rambla. Deze maatregelen zijn bedoeld om de nadruk te leggen op het behoud en de promotie van lokale winkels en de stimulering van culturele activiteiten.

Ga naar de inhoud