Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (109)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (109)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (109)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Hebben jullie dat ook weleens? Je ziet, hoort, ruikt of proeft iets en je bent gelijk weer terug bij een gebeurtenis in het verleden. Grappig hoe dat werkt. Tijdens onze eerste vakantie samen had Danielle meloen thee meegenomen en zodra we dat ruiken, zien we ons weer als twee jonge guppies voor ons tentje in Luxemburg zitten. Het horen van hetzelfde geluid als het startgeluid van de golven in een CenterParcs zwembad, brengt ons instant naar de weekendjes weg met de familie. Beide een eeuwigheid geleden natuurlijk, maar dan is de herinnering plots heel vers.

Laatst zaten we op een terras en hadden we ook z’n ervaring. Vlakbij het barretje wordt een soortgelijk huis als het onze verbouwd en daar zijn ze nu met het dak bezig. Vervolgens denken we dan natuurlijk terug aan het vervangen van ons eigen dak. Drie jaar geleden in de smorende hitte… Pfff, wat hebben de bouwmannen afgezien. Liters water hebben we voor ze gekoeld en naar boven gebracht, om ze vooral maar niet van uitdroging van het dak te laten vallen. Normaal gesproken zijn Spanjaarden niet zo van het smeren van zonnebrand, maar ook dat ging er met liters doorheen.

Om alle bouwmaterialen naar boven te brengen waren er geen handige liftjes. Nee, hier gaat alles nog zoals het waarschijnlijk 100 jaar geleden ook ging. Dus alles werd met de hand naar boven gebracht en die materialen zijn zwaar… Honderden emmers met beton en cement, vele tegels en dakpannen zijn naar boven gegaan. Het vervangen van het dak heeft in totaal 2 maanden geduurd. De bouwmannen waren blij dat ze er klaar mee waren en naar binnen konden om daar aan de slag te gaan.

Door de B&B gasten denken we sowieso vaak terug aan de hele verbouwing. De meeste gasten vinden ons huis heel bijzonder en zijn geïnteresseerd in hoe we het allemaal voor elkaar hebben gekregen. Als je er dan wat over vertelt, komt het besef dat het eigenlijk best heel bijzonder is wat we hebben bereikt. Tijdens de verbouwing hadden we dat minder door en gingen we maar door. We konden ook niet echt anders, opgeven was geen optie. Nu zijn we blij dat we hebben volgehouden en zijn we ook wel trots op wat we hebben neergezet. // Buen fin de semana, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud