Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje

Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje
Beeld: Pixabay

MADRID – Terwijl het bekend is dat in veel zwembaden er stiekem geplast wordt is er nu op internet een nieuwe ‘challenge’ ontstaan waarbij men moet poepen in openbare zwembaden. Het is een nieuwe ‘desafio’ ofwel uitdaging om populair te zijn op internet wat te vergelijken is met de ‘ice-bucket-challenge’ enkele jaren geleden of soortgelijke uitdagingen op sociale media.

Tot nu toe is deze ‘challenge’ nog niet overal in Spanje populair maar internet is internet en de sociale media gaat snel. In de regio Castellón en Valencia moesten enkele zwembaden in de dorpen Catarroja, Tavernes Blanques, Riba-roja de Túria, Massanassa en Segorbe reeds gesloten worden vanwege de aanwezigheid van menselijke uitwerpselen (heces) in het water.

Men weet nu nog niet wie de verantwoordelijken zijn voor de poep in het zwembadwater maar men gaat er vanuit dat het om jongeren gaat tussen de 12 en 16 jaar die makkelijk beïnvloed worden door dit soort internet-uitdagingen. Op dit moment heeft men van deze ‘grap’ nog geen video’s op foto’s aangetroffen op de sociale media.

Uitwerpselen in het water kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers van een zwembad. De bacteriën die in het water worden aangetroffen bij de dagelijkse keuring leiden vaak tot tijdelijke sluiting van een zwembad. Meer chloor in het water of de toevoeging van andere chemicaliën is geen goede oplossing dus wordt er gezocht naar andere manieren om de aanwezigheid van uitwerpselen sneller te lokaliseren.

Maar dat het niet goed gaat wat betreft uitwerpselen in de regio Valencia blijkt wel uit het feit dat nog niet zo lang geleden diverse stranden bij Valencia gesloten moesten worden vanwege de aanwezigheid van uitwerpselen en ander afvalwater in zee. Dat was afkomstig van ongezuiverd water dat geloosd werd in zee.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
26 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Is dit op z’n Nederlands of Vlaams geschreven?

U heeft moeite met begrijpend lezen?

Beste redactie, uiteraard is deze challenge belachelijk. Maar daar is genoeg over geschreven.
De reactie van deze Anoniem zie ik niet en misschien maar goed ook. Mijn vraag: wilt u alstublieft niets meer anoniem plaatsen. Mensen kunnen reageren onder hun eigen naam alleen schijthuizen en lafbekken durven dit niet.

Sinds de opkomst van de Domphone en fakebook worden de mensen niet slimmer integendeel.

Mensen wat jullie hier doen kan echt niet, schelden en bedreigen.
Gun andere mensen de ruimte om anders te zijn dan u. Zij hebben het volste recht er een andere mening dan de uwe op na te houden, evenals u het volste recht hebt op uw afwijkende opinie.
Ik wens jullie allemaal een fijne dag en een mooi leven.

Mis ik iets over ‘anoniem? Kan zijn reactie niet terugvinden maar sluit mij zonder meer aan bij alle overige reacties over het onderwerp als wel de kennelijk verwerpelijke reactie van anoniem.

Ik woon in Spanje in een urbanisatie met een redelijk groot zwembad. Vrijwel elk jaar gebeurt het wel ‘n keer dat het zwembad gesloten moet worden vanwege menselijke uitwerpselen in het water. Wie het doet geen idee, wel lijkt het erop dat het altijd gebeurt nadat er gedonder in het zwembad is geweest. Mensen die de laatste keer, voordat ze vertrekken van het bad gebruikmaken en eindelijk zonder consequenties zich helemaal kunnen uitleven. Zodanig dat de andere gasten er wat van zeggen, want dan is het helemaal feest. Inmiddels is er een ‘pool guard’ ingehuurd die gedurende de zomermaanden direct… Lees verder »

Wettelijk moet er altijd al een lifeguard aanwezig zijn bij een zwembad dat open is voor het publiek en/of meerdere mensen. Dus dat het pas gebeurd nadat ‘er gedonder’ is geweest geeft mij wel te denken over de organisatie….

Hoe veel lager kunnen mensen nog gaan. Wat een viezerikken en wat een aanslag op de watervoorraad :-(. Want alles zal wel vervangen moeten worden.

De uitwerpselen eruit vissen en dan moet het aanwezige desinfectie systeem (bv. chloor) en de filtering de rest doen. Een zwembad zit altijd vol met bacteriën. Vogelpoep, dode insecten, vieze (zweet!) mensen lichaam en de meestal onzichtbare plas ‘ongelukjes’…. Met een goed functionerend filtersysteem en desinfectie is het bijna nooit nodig om de hoeveelheid water van een zwembad helemaal te vervangen.
Zelfs baden die helemaal verziekt zijn en groen van de algen en stinken kunnen met een goede aanpak helemaal schoon gemaakt worden zonder daarbij al het water te moeten vervangen.

Op die leeftijd weet je wat je doet. Zouden die eikels (want ik denk jongens) hun eigen stront moet laten opvreten.

mensen worden met de dag gekker

Het volk zit dan ook massaal aan de drugs, wat kan je anders verwachten?

He Anoniem
je moet niet zo met je naamkaartje komen
stomme idioot die je daar bent
als je nog een keer zo’n een reactie hier plaatst
ik weet waar je woont en ik weet je te vinden
dus vanaf nu willen we niet meer dat je nog ooit hier een reactie plaatst
ik weet je te vinden jij hijo de p*ta

Nu ook al bedreigingen op dit forum?!! Dat is meestal het begin van het einde en daar zitten we eigenlijk niet op te wachten.
Laat officiële instanties dit a.u.b. behandelen in plaats van ongenuanceerd commentaar te geven. Het verwordt tot aso gedrag zoals al blijkt!

Dat die challenge voorkomt in Spanje, wil nog niet zeggen dat de Spanjaarden het zelf doen…..

Slecht opgevoede mensen vind je in alle lagen van de bevolking en in alle nationaliteiten. Neem een foto en maak er melding van zodat een flinke boete gegeven kan worden.
En laat ze het zelf opruimen.

Bedreigend voor de gezondheid van velen.
Ecoli bacterie is moeilijk te bestrijden en hardnekkig.
Eigen ervaring.
Van sept 2016 tot maart 2018 met antibiotica bestreden voor dat de ecoli echt was verdwenen.

Als je zo een smerige reactie wil geven , doe het dan niet anoniem ..das laf ..als ik iets wil zeggen wat iedereen mag weten , dan doe ik dat onder mijn naam

We leven in een wereld die jaarlijks steeds vreemder gaat worden waar houd het op.

Anoniem,
U was erbij toen deze “Spaniolen” dat deden? U heeft daar niets van gezegd natuurlijk. Omdat u een “smeerige, vieze etter en grafhond” bent, want anoniem he. Hoe voelt dat nu als iemand anders dat tegen je zegt? Grafhond……
Ik hoop toch niet dat jij in Spanje woont want dan heb je geen leven meer tussen dat door jouw verafschuwde volk.

Ben het eens met cocx.m.j, en dan nog te laf om zich kenbaar te maken, anoniem. Dergelijke opmerkingen zijn ongepast, men moet niet veralgemenen. Viezerikken zijn in alle lagen en bij alle nationaliteiten te vinden. Dat die ‘anonieme’ lezer maar eerst zelf leert schrijven.

Wat een achterlijke opmerking, maar ja, het is te zien aan het schrijven zelf al, en anoniem natuurlijk.

Deze reactie is bijzonder beledigend en totale onzin. Punt is dat die challenges steeds gekker worden en daarmee de gezondheid van de “challenger” en zijn omgeving in gevaar brengen.

Verhuizen mag, je hoeft niet in SPANJE te blijven als het je hier niet bevalt!!

Jammer dat een dergelijke opmerking geplaatst mag worden Beledigend ten top.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.