Search
menu
Search

Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl het bekend is dat in veel zwembaden er stiekem geplast wordt is er nu op internet een nieuwe ‘challenge’ ontstaan waarbij men moet poepen in openbare zwembaden. Het is een nieuwe ‘desafio’ ofwel uitdaging om populair te zijn op internet wat te vergelijken is met de ‘ice-bucket-challenge’ enkele jaren geleden of soortgelijke uitdagingen op sociale media.

Tot nu toe is deze ‘challenge’ nog niet overal in Spanje populair maar internet is internet en de sociale media gaat snel. In de regio Castellón en Valencia moesten enkele zwembaden in de dorpen Catarroja, Tavernes Blanques, Riba-roja de Túria, Massanassa en Segorbe reeds gesloten worden vanwege de aanwezigheid van menselijke uitwerpselen (heces) in het water.

Men weet nu nog niet wie de verantwoordelijken zijn voor de poep in het zwembadwater maar men gaat er vanuit dat het om jongeren gaat tussen de 12 en 16 jaar die makkelijk beïnvloed worden door dit soort internet-uitdagingen. Op dit moment heeft men van deze ‘grap’ nog geen video’s op foto’s aangetroffen op de sociale media.

Uitwerpselen in het water kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers van een zwembad. De bacteriën die in het water worden aangetroffen bij de dagelijkse keuring leiden vaak tot tijdelijke sluiting van een zwembad. Meer chloor in het water of de toevoeging van andere chemicaliën is geen goede oplossing dus wordt er gezocht naar andere manieren om de aanwezigheid van uitwerpselen sneller te lokaliseren.

Maar dat het niet goed gaat wat betreft uitwerpselen in de regio Valencia blijkt wel uit het feit dat nog niet zo lang geleden diverse stranden bij Valencia gesloten moesten worden vanwege de aanwezigheid van uitwerpselen en ander afvalwater in zee. Dat was afkomstig van ongezuiverd water dat geloosd werd in zee.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?