Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje

Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Terwijl het bekend is dat in veel zwembaden er stiekem geplast wordt is er nu op internet een nieuwe ‘challenge’ ontstaan waarbij men moet poepen in openbare zwembaden. Het is een nieuwe ‘desafio’ ofwel uitdaging om populair te zijn op internet wat te vergelijken is met de ‘ice-bucket-challenge’ enkele jaren geleden of soortgelijke uitdagingen op sociale media.

Tot nu toe is deze ‘challenge’ nog niet overal in Spanje populair maar internet is internet en de sociale media gaat snel. In de regio Castellón en Valencia moesten enkele zwembaden in de dorpen Catarroja, Tavernes Blanques, Riba-roja de Túria, Massanassa en Segorbe reeds gesloten worden vanwege de aanwezigheid van menselijke uitwerpselen (heces) in het water.

Men weet nu nog niet wie de verantwoordelijken zijn voor de poep in het zwembadwater maar men gaat er vanuit dat het om jongeren gaat tussen de 12 en 16 jaar die makkelijk beïnvloed worden door dit soort internet-uitdagingen. Op dit moment heeft men van deze ‘grap’ nog geen video’s op foto’s aangetroffen op de sociale media.

Uitwerpselen in het water kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers van een zwembad. De bacteriën die in het water worden aangetroffen bij de dagelijkse keuring leiden vaak tot tijdelijke sluiting van een zwembad. Meer chloor in het water of de toevoeging van andere chemicaliën is geen goede oplossing dus wordt er gezocht naar andere manieren om de aanwezigheid van uitwerpselen sneller te lokaliseren.

Maar dat het niet goed gaat wat betreft uitwerpselen in de regio Valencia blijkt wel uit het feit dat nog niet zo lang geleden diverse stranden bij Valencia gesloten moesten worden vanwege de aanwezigheid van uitwerpselen en ander afvalwater in zee. Dat was afkomstig van ongezuiverd water dat geloosd werd in zee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.