skip to Main Content
Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje
Pixabay

Poepen in het zwembad is de nieuwe internet ‘challenge’ in Spanje

MADRID – Terwijl het bekend is dat in veel zwembaden er stiekem geplast wordt is er nu op internet een nieuwe ‘challenge’ ontstaan waarbij men moet poepen in openbare zwembaden. Het is een nieuwe ‘desafio’ ofwel uitdaging om populair te zijn op internet wat te vergelijken is met de ‘ice-bucket-challenge’ enkele jaren geleden of soortgelijke uitdagingen op sociale media.

Tot nu toe is deze ‘challenge’ nog niet overal in Spanje populair maar internet is internet en de sociale media gaat snel. In de regio Castellón en Valencia moesten enkele zwembaden in de dorpen Catarroja, Tavernes Blanques, Riba-roja de Túria, Massanassa en Segorbe reeds gesloten worden vanwege de aanwezigheid van menselijke uitwerpselen (heces) in het water.

Men weet nu nog niet wie de verantwoordelijken zijn voor de poep in het zwembadwater maar men gaat er vanuit dat het om jongeren gaat tussen de 12 en 16 jaar die makkelijk beïnvloed worden door dit soort internet-uitdagingen. Op dit moment heeft men van deze ‘grap’ nog geen video’s op foto’s aangetroffen op de sociale media.

Uitwerpselen in het water kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers van een zwembad. De bacteriën die in het water worden aangetroffen bij de dagelijkse keuring leiden vaak tot tijdelijke sluiting van een zwembad. Meer chloor in het water of de toevoeging van andere chemicaliën is geen goede oplossing dus wordt er gezocht naar andere manieren om de aanwezigheid van uitwerpselen sneller te lokaliseren.

Maar dat het niet goed gaat wat betreft uitwerpselen in de regio Valencia blijkt wel uit het feit dat nog niet zo lang geleden diverse stranden bij Valencia gesloten moesten worden vanwege de aanwezigheid van uitwerpselen en ander afvalwater in zee. Dat was afkomstig van ongezuiverd water dat geloosd werd in zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 27 reacties
 1. Heb ik iets gemist…?..in ieder geval ik lees hier her en der terug over de naam ‘anoniem’ die iets geschreven zou hebben wat niet ‘past’….én als reactie daarop een hoop lelijke woorden en zelfs bedreigingen, alsof dat dan zo netjes is allemaal….óf men hier nu schrijft onder de naam Pietje, Pukje, Anoniem, Kwal, Dokter, Ingenieur of weet ik wat allemaal ,is ook niet echt “anoniem”…Als de met name mensen die hierover vallen lijkt mij het best dat zij zich voortaan melden met : volledige naam, huisadres, plaats, pasfoto, NIE nummer, of ander legitimatie nummer! Dan pas kun je ‘uberhaupt’ wat zeggen…lijkt mij, én dan nog!
  Maar dat allemaal terzijde be happy don’t worry..neem het allemaal wat met een korreltje zout. Veeg eerst je eigen stoep schoon, geef elkaar een hand, ga lekker wat in de zon liggen, make fun, fijne dag gewenst,
  Brian de anonieme zonder iemand te verdedigen….of toch maar gewoon Brian…zoek maar een naam hierboven uit 🙂

 2. Beste redactie, uiteraard is deze challenge belachelijk. Maar daar is genoeg over geschreven.
  De reactie van deze Anoniem zie ik niet en misschien maar goed ook. Mijn vraag: wilt u alstublieft niets meer anoniem plaatsen. Mensen kunnen reageren onder hun eigen naam alleen schijthuizen en lafbekken durven dit niet.

 3. Mensen wat jullie hier doen kan echt niet, schelden en bedreigen.
  Gun andere mensen de ruimte om anders te zijn dan u. Zij hebben het volste recht er een andere mening dan de uwe op na te houden, evenals u het volste recht hebt op uw afwijkende opinie.
  Ik wens jullie allemaal een fijne dag en een mooi leven.

 4. Mis ik iets over ‘anoniem? Kan zijn reactie niet terugvinden maar sluit mij zonder meer aan bij alle overige reacties over het onderwerp als wel de kennelijk verwerpelijke reactie van anoniem.

 5. Ik woon in Spanje in een urbanisatie met een redelijk groot zwembad. Vrijwel elk jaar gebeurt het wel ‘n keer dat het zwembad gesloten moet worden vanwege menselijke uitwerpselen in het water. Wie het doet geen idee, wel lijkt het erop dat het altijd gebeurt nadat er gedonder in het zwembad is geweest. Mensen die de laatste keer, voordat ze vertrekken van het bad gebruikmaken en eindelijk zonder consequenties zich helemaal kunnen uitleven. Zodanig dat de andere gasten er wat van zeggen, want dan is het helemaal feest.
  Inmiddels is er een ‘pool guard’ ingehuurd die gedurende de zomermaanden direct ingrijpt als de sfeer verziekt dreigt te worden en de kans betrapt te worden moet verhogen. Tot nu toe werkt dat erg goed.
  Wat ik niet begrijp is dat ‘Spanje Vandaag’ die halve garen een platform biedt. Je kan het volgens mij beter doodzwijgen.

  1. Wettelijk moet er altijd al een lifeguard aanwezig zijn bij een zwembad dat open is voor het publiek en/of meerdere mensen. Dus dat het pas gebeurd nadat ‘er gedonder’ is geweest geeft mij wel te denken over de organisatie….

 6. Hoe veel lager kunnen mensen nog gaan. Wat een viezerikken en wat een aanslag op de watervoorraad :-(. Want alles zal wel vervangen moeten worden.

  1. De uitwerpselen eruit vissen en dan moet het aanwezige desinfectie systeem (bv. chloor) en de filtering de rest doen. Een zwembad zit altijd vol met bacteriën. Vogelpoep, dode insecten, vieze (zweet!) mensen lichaam en de meestal onzichtbare plas ‘ongelukjes’…. Met een goed functionerend filtersysteem en desinfectie is het bijna nooit nodig om de hoeveelheid water van een zwembad helemaal te vervangen.
   Zelfs baden die helemaal verziekt zijn en groen van de algen en stinken kunnen met een goede aanpak helemaal schoon gemaakt worden zonder daarbij al het water te moeten vervangen.

 7. He Anoniem
  je moet niet zo met je naamkaartje komen
  stomme idioot die je daar bent
  als je nog een keer zo’n een reactie hier plaatst
  ik weet waar je woont en ik weet je te vinden
  dus vanaf nu willen we niet meer dat je nog ooit hier een reactie plaatst
  ik weet je te vinden jij hijo de p*ta

  1. Nu ook al bedreigingen op dit forum?!! Dat is meestal het begin van het einde en daar zitten we eigenlijk niet op te wachten.
   Laat officiële instanties dit a.u.b. behandelen in plaats van ongenuanceerd commentaar te geven. Het verwordt tot aso gedrag zoals al blijkt!

 8. Slecht opgevoede mensen vind je in alle lagen van de bevolking en in alle nationaliteiten. Neem een foto en maak er melding van zodat een flinke boete gegeven kan worden.
  En laat ze het zelf opruimen.

  1. Bedreigend voor de gezondheid van velen.
   Ecoli bacterie is moeilijk te bestrijden en hardnekkig.
   Eigen ervaring.
   Van sept 2016 tot maart 2018 met antibiotica bestreden voor dat de ecoli echt was verdwenen.

 9. Als je zo een smerige reactie wil geven , doe het dan niet anoniem ..das laf ..als ik iets wil zeggen wat iedereen mag weten , dan doe ik dat onder mijn naam

 10. Anoniem,
  U was erbij toen deze “Spaniolen” dat deden? U heeft daar niets van gezegd natuurlijk. Omdat u een “smeerige, vieze etter en grafhond” bent, want anoniem he. Hoe voelt dat nu als iemand anders dat tegen je zegt? Grafhond……
  Ik hoop toch niet dat jij in Spanje woont want dan heb je geen leven meer tussen dat door jouw verafschuwde volk.

 11. Ben het eens met cocx.m.j, en dan nog te laf om zich kenbaar te maken, anoniem. Dergelijke opmerkingen zijn ongepast, men moet niet veralgemenen. Viezerikken zijn in alle lagen en bij alle nationaliteiten te vinden. Dat die ‘anonieme’ lezer maar eerst zelf leert schrijven.

 12. Deze reactie is bijzonder beledigend en totale onzin. Punt is dat die challenges steeds gekker worden en daarmee de gezondheid van de “challenger” en zijn omgeving in gevaar brengen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by