4-jarige jongen uit België verdronken in zwembad in Rojales

4-jarige jongen uit België verdronken in zwembad in Rojales
Beeld: Freepik

4-jarige jongen uit België verdronken in zwembad in Rojales

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Dinsdagmiddag is een 4-jarige jongen uit België in een privé zwembad in Ciudad Quesada in Rojales aan de Costa Blanca verdronken. Gedurende meer dan 40 minuten heeft het ambulancepersoneel geprobeerd de jongen te reanimeren maar helaas tevergeefs.  

De kleine jongen met een Belgische nationaliteit maar van Maghrebijnse afkomst, was diezelfde middag met zijn ouders aangekomen bij enkele familieleden in Ciudad Quesada. De familie was op weg naar Castellón maar besloot de nacht door te brengen bij de familieleden in Rojales. 

De reis eindigde helaas tragisch toen de 4-jarige jongen alleen aan het spelen en zwemmen was in het zwembad en daar roerloos door de familie werd gevonden. Een van de familieleden sprong meteen in het zwembad en haalde de jongen uit het water terwijl een ander familielid, die verpleegster is, probeerde de jongen te reanimeren terwijl 112 werd gebeld.

Als eerste arriveerden agenten van de lokale politie die meteen de reanimatie van het familielid overnamen totdat de SAMU ambulance arriveerde en het van de agenten overnam en nog eens 40 minuten doorgingen met reanimeren. Rond 20.30 uur werd het levenloze lichaam overgebracht naar het Forensisch Anatomisch Instituut waar de autopsie wordt uitgevoerd.

Na de bevestiging van het overlijden van de jongen werd de familie gecondoleerd door de burgemeester van Rojales.

Ga naar de inhoud