Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona

Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona
Beeld: Animal Rescue España / Facebook

Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De dierenbeschermingsorganisatie Animal Rescue Spain heeft 32 Beagle-honden van de dood gered uit een laboratorium in Barcelona waar de honden gedurende jaren werden gebruikt voor experimenten. Een medewerker van het laboratorium waarschuwde de organisatie over de intentie om de honden in te slapen omdat ze niet meer voldeden aan de eisen als laboratorium- en fokhond.

De Beagle-honden die gered zijn hebben een gemiddelde leeftijd van zes jaar en zijn geboren in het laboratorium waar ze hun hele leven tot aan de redding gewoond hebben. Maar het laboratorium besloot dat deze honden niet meer geschikt waren voor experimenten en ook niet om mee te fokken waardoor men besloot euthanasie uit te voeren.

Maar daar stap Animal Rescue España een stokje voor door de 32 Beagle-honden uit het laboratorium te halen en hen over te brengen naar dierenartsen. Het is nog niet zeker wat er nu met deze honden gaat gebeuren maar voorlopig blijven ze bij de dierenbeschermingsorganisatie in Barcelona waarna ze, indien mogelijk, in adoptie worden gedaan.

Op Facebook schrijft Animal Rescue España dat ondanks de staat waarin sommige honden zich bevinden, de Beagles vol met leven, blij en speels zijn. De honden zullen een tweede leven krijgen binnenkort wanneer er geschikte adoptie baasjes gevonden zullen worden. Het is via de Facebook post ook mogelijk te doneren om geld in te zamelen wat nodig is om deze 32 Beagle honden te behandelen.

Ga naar de inhoud