Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona

Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona
Beeld: Animal Rescue España / Facebook

Animal Rescue Spain redt 32 Beagle-honden uit laboratorium Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De dierenbeschermingsorganisatie Animal Rescue Spain heeft 32 Beagle-honden van de dood gered uit een laboratorium in Barcelona waar de honden gedurende jaren werden gebruikt voor experimenten. Een medewerker van het laboratorium waarschuwde de organisatie over de intentie om de honden in te slapen omdat ze niet meer voldeden aan de eisen als laboratorium- en fokhond.

De Beagle-honden die gered zijn hebben een gemiddelde leeftijd van zes jaar en zijn geboren in het laboratorium waar ze hun hele leven tot aan de redding gewoond hebben. Maar het laboratorium besloot dat deze honden niet meer geschikt waren voor experimenten en ook niet om mee te fokken waardoor men besloot euthanasie uit te voeren.

Maar daar stap Animal Rescue España een stokje voor door de 32 Beagle-honden uit het laboratorium te halen en hen over te brengen naar dierenartsen. Het is nog niet zeker wat er nu met deze honden gaat gebeuren maar voorlopig blijven ze bij de dierenbeschermingsorganisatie in Barcelona waarna ze, indien mogelijk, in adoptie worden gedaan.

Op Facebook schrijft Animal Rescue España dat ondanks de staat waarin sommige honden zich bevinden, de Beagles vol met leven, blij en speels zijn. De honden zullen een tweede leven krijgen binnenkort wanneer er geschikte adoptie baasjes gevonden zullen worden. Het is via de Facebook post ook mogelijk te doneren om geld in te zamelen wat nodig is om deze 32 Beagle honden te behandelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.