Consulair team Nederlandse Ambassade begint weer met bezoeken in Spanje

Consulair team Nederlandse Ambassade begint weer met bezoeken in Spanje
Beeld: Archieffoto

Consulair team Nederlandse Ambassade begint weer met bezoeken in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Normaal gesproken bezoekt het consulaire team van de Ambassade in Madrid jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het zogenaamde Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken krijgen Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat zij niet naar Madrid hoeven te reizen. Helaas moesten alle bezoeken in 2020 en de eerste helft van 2021 als gevolg van de corona-pandemie worden geannuleerd. Na deze tegenvaller is het consulaire team dan ook verheugd te kunnen informeren dat ze vanaf september 2021 de MVA bezoeken weer gaan hervatten.

Het consulair team van de Ambassade in Madrid bezoekt jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken bieden zij Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat daarvoor niet naar Madrid hoeft te worden gereisd.

De voorlopige planning voor de bezoeken in 2021 en 2022 is als volgt:

 • Balearen: 20, 21 en 22 september 2021
 • Canarische Eilanden: 25, 26 en 27 oktober 2021
 • Benidorm (La Nucía): 15, 16 en 17 november 2021
 • Barcelona: 1e kwartaal 2022
 • Málaga: 1e kwartaal 2022

Afspraak maken

Het is vooralsnog alleen mogelijk een afspraak te maken voor de Balearen. Stuur uiterlijk 12 september 2021 een e-mail naar mad-mva@minbuza.nl. Geef in de e-mail aan voor hoeveel personen je een afspraak wilt maken. Je ontvangt dan in week 37 (13-17 september 2021) een e-mail met de tijd van de afspraak.

Het is nog niet mogelijk een afspraak te maken voor de Canarische Eilanden, Benidorm-La Nucia, Barcelona of Málaga. Circa 4 weken voor het gepland bezoek zal het mogelijk zijn een afspraak in te plannen. Houd de website en Facebookpagina van de ambassade hiervoor in de gaten.

Toeslag

Sinds 2 augustus 2021 wordt er voor documenten die zijn aangevraagd tijdens een MVA-bezoek een toeslag van 22,70 euro per document gerekend. De tarieven vanaf 2 augustus 2021 zijn als volgt:

 • Paspoort meerderjarige – 142,60 euro
 • Paspoort minderjarige – 124,40 euro
 • Zakenpaspoort meerderjarige – 142,60 euro
 • Zakenpaspoort minderjarige – 124,40 euro
 • ID-kaart meerderjarige – 141,50 euro
 • ID-kaart minderjarige – 108,65 euro
 • Laissez-passer of noodpaspoort – 50,85 euro
 • Laissez-passer voor stoffelijk overschot – 60,00 euro

Voor de volledige tarieven en meer informatie over de benodigde documenten kunt je de website bekijken op Nederlandwereldwijd.nl

Reisdocument aanvragen bij de Ambassade in Madrid

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort bij de Ambassade in Madrid kunt u vinden op de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen.

Reisdocument aanvragen op Schiphol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

NB: Het al dan niet doorgaan van de consulaire bezoeken zal afhankelijk zijn van de situatie rondom Covid-19. Als reizen door de epidemiologische situatie in Spanje niet verantwoord is, kunnen de bezoeken worden geannuleerd.

Ga naar de inhoud