Nederlandse toerist overleden nadat hij autosleutel inslikte in Barcelona

Nederlandse toerist overleden nadat hij autosleutel inslikte in Barcelona
Beeld: Twitter

Nederlandse toerist overleden nadat hij autosleutel inslikte in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het is met oprecht een raar verhaal maar volgens meerdere kranten en websites is donderdagavond is een 37-jarige Nederlandse man die met zijn familie op vakantie was in Barcelona overleden nadat hij zijn autosleutel had ingeslikt. De man overleed in een supermarkt in de wijk Sant Gervasi nadat hij voor problemen zorgde in de winkel.

De Nederlander was volgens diverse nieuwsberichten rel aan het schoppen in een supermarkt in de Avenida Riera de Casseroles in de wijk Sant Gervasi in Barcelona. Vanwege deze problemen werd de politie gebeld die eenmaal ter plaatse probeerde de relschoppende Nederlander onder bedwang te houden waarbij de man zijn bewustzijn verloor. De politie begon meteen met reanimeren, iets wat het ambulancepersoneel daarna van de agenten overnam.

Tijdens de reanimatie werd door het personeel van de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) een autosleutel uit de keel van de 37-jarige Nederlander gehaald. Deze sleutel slikte de Nederlander klaarblijkelijk in op het moment dat hij gearresteerd zou worden. De man kon gereanimeerd worden waarna hij naar het ziekenhuis Hospital de Sant Pau werd overgebracht. Maar de Nederlander overleed rond 2.15 uur dondernacht toch aan zijn interne verwondingen.

De Nederlander was samen met zijn familie op vakantie in een adres dichtbij de supermarkt waar hij vanwege nog onbekende reden aan het relschoppen was. De Guardia Urbana politie eenheid van Barcelona is een onderzoek gestart. De familie van de overleden man heeft ondertussen psychische hulp gekregen van de gemeente Barcelona.

Ga naar de inhoud