Strandgangers Barcelona op de vlucht voor storm en wervelwind

Strandgangers Barcelona op de vlucht voor storm en wervelwind
Beeld: @anouc_cs / twitter

Strandgangers Barcelona op de vlucht voor storm en wervelwind

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vrijdagmiddag was Barcelona een van de vele plaatsen in Catalonië die verrast werd door een storm met regen, hagel, onweer en harde windvlagen. Ondanks dat er slecht weer was voorspeld, kwam de storm voor de mensen die op de stranden van Barcelona lagen als een verrassing en het was dan ook vluchten voor de storm en wind (zie video’s onderaan).

Overal in Barcelona waren de gevolgen van deze korte maar krachtige storm te merken met afgebroken takken, omgewaaide bomen, hagel en veel wateroverlast. Maar op de stranden kwam daar ook een zandstorm bij omdat de harde windvlagen het zand lieten opwaaiden waardoor de aanwezige strandgangers en zonaanbidders moesten vluchten voor de storm.

Naast de harde windvlagen met veel opgewaaid zand, had men op de stranden ook te maken met regen en onweer met bliksem. Terwijl de strandgangers op tijd konden vluchten en konden schuilen, moest de brandweer op tientallen plaatsen in actie komen. In totaal kwamen er 163 meldingen binnen bij de brandweer terwijl 112 374 telefoontjes ontvingen.

Ga naar de inhoud