Search
menu
Search

Nederlander overleden na steekpartij in woning Torrevieja aan de Costa Blanca

Nederlander overleden na steekpartij in woning Torrevieja aan de Costa Blanca
Beeld: @Policía / twitter

Nederlander overleden na steekpartij in woning Torrevieja aan de Costa Blanca

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In een woning in het La Torreta wooncomplex in Torrevieja aan de Costa Blanca is een 40-jarige Nederlander neergestoken en aan zijn verwondingen gestorven terwijl een 38-jarige Finse man en een 40-jarige Britse man ernstig gewond zijn geraakt. Volgens de Guardia Civil politie is het slachtoffer waarschijnlijk met een mes neergestoken en met een hamer geslagen door de tevens gewonden Fin. Dit gebeurde tijdens een ruzie in de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij ook de Britse man verwondingen opliep.

De details worden nog steeds onderzocht, maar het lijkt erop dat het Nederlandse slachtoffer mogelijk meerdere malen is gestoken, waarbij belangrijke organen zijn getroffen. De Guardia Civil leidt het onderzoek, maar veel is nog onduidelijk, inclusief het motief achter de aanval. Er zijn aanwijzingen dat het mogelijk te maken heeft met schulden of drugs.

Volgens de regionale krant zijn alle drie de betrokkenen buitenlanders. Het overleden slachtoffer was Nederlands, maar werd aanvankelijk voor een Engelsman aangezien omdat men zijn identiteitsbewijs niet bij de hand had. De twee anderen zijn een Britse man en iemand uit Finland.

Na een melding door een buurman over luidruchtige geluiden van een gevecht in een nabijgelegen woning, spoedden de Guardia Civil en de lokale politie van Torrevieja zich naar de locatie. Bij aankomst vonden ze drie mensen: één overledene en twee gewonden. Messen en mogelijk een hamer werden gebruikt tijdens de vechtpartij. Hoe de moord exact plaatsvond, is nog onbekend.

Bekende wijk

Volgens de krant El Español is het La Torreta wooncomplex, waar de moord is gebeurd, bekend vanwege de tv-show ‘Un, dos, tres…’ op de nationale televisiezender TVE. In deze show kregen de winnaars elke vrijdagavond een huis in deze wijk. Het wooncomplex dat 40 jaar geleden werd gebouwd en waar kleine bungalows staan, kende zijn glorietijd gelijktijdig met de bloei van Torrevieja. Echter, na de grote financiële crisis van 2008 kregen veel bewoners financiële problemen en konden hun huizen niet meer betalen. Hierdoor vestigden krakers zich in de wijk.

Ga naar de inhoud