skip to Main Content
Alicante en Elche maken ruzie over muggenplaag
Diario Información

Alicante en Elche maken ruzie over muggenplaag

ALICANTE – Urbanova bij Alicante heeft te maken met een serieuze muggenplaag waar de inwoners onder te lijden hebben. Datzelfde geldt ook voor Arenales en El Altet in Elche waar bij de apotheken en supermarkten praktisch geen anti muggensprays meer te vinden zijn. Terwijl de inwoners echter veel overlast hebben door de muggenplaag maken de gemeenten Alicante en Elche ruzie over wie de schuld heeft.

Het lijkt erop dat de kleine zoemende insecten bekend als muggen (mosquitos) voor een politieke crisis kunnen zorgen in de provincie Alicante. De gemeente van de stad Alicante zegt er alles aan te hebben gedaan om muggen tegen te gaan door overal waar mogelijk in recordtijd de muggen te bestrijden met alle benodigde middelen.

De gemeente Elche die verantwoordelijk is voor Arenales en El Altet zegt tevens hard te werken om de muggenplaag te bestrijden en geeft ondertussen de gemeente Alicante de schuld omdat deze in hun ogen niet genoeg doet. 

Maar ondanks al het harde werk van beide gemeenten die niet buiten hun gemeentegrenzen kunnen komen, mogen de bedrijven die in opdracht van de gemeenten Alicante en Elche de muggen te lijf gaan niet te werk gaan bij particuliere woonwijken (urbanisaties) en privé tuinen en groentetuinen.

In Alicante zegt men elk jaar na regen in augustus de muggen te bestrijden zoals in de Saladares de Agua Amarga, in ravijnen en grondstukken die onder water staan etc. om de larven en muggen te voorkomen.

Ondertussen klagen de inwoners en bezoekers steen en been want het is onmogelijk om normaal buiten te zitten en er zijn per dag volgens een medisch centrum zes personen die met klachten na muggenbeten op bezoek komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Normaal heb ik geen last van muggen maar de laatste vakantie was het een merde.Van die piep kleine rot diertjes een prikje je komt er aan en patat een bult voor u tegen te zeggen.En dit meestal vanaf 7 u s’avonds.Op de lange duur hemd met lange mouwen en lange broek omdat het echt niet te doen was.

 2. Help.. nu wordt de hele wereldgeschiedenis en politiek erbij gehaald…vandaar het gezegde; Van een mug een olifant maken!

 3. Dit wordt de ondergang van Spanje als vakantie en tweede huis land als ze niets aan de tijgermuggen en kneutjes doen.

 4. Gewoon even Trump bellen joh. Die heeft voor alles een oplossing. Ik denk dat hij hier zou adviseren een atoombom erop te gooien, dan zijn alle muggen dood. Hij wilde toch ook al stormen bombarderen, dus hij weet het echt wel.

  1. Trump probeert tenminste nog een oplossing te vinden, dat doen de Spaanse gemeentes niet die enkel maar aan vingertje wijzen doen terwijl het volk ligt te creperen. Daarnaast kraamt de Spaanse politiek meer rare dingen uit per maand dan Trump in een jaar zou doen. Het is maar net waar je de schijnwerper op richt.

   1. Spanje moet nationale “problemen” proberen op te lossen,Mr.D.Trump wil het op INTERNATIONAAl niveau te doen,welke van de twee is gevaarlijker ¿¿

    1. Internationaal doet niemand wat, wie staat als eerste op om puin te ruimen? Europa en zijn leiders blijken niet in staat er wat van te maken, misschien helpt een handje van buitenaf wel.

     1. OK,Uncle Sam heeft WO2 gewonnenmaar zeker niet in zijn alleenigste eentje,de geallieerden hebben ook een bijdrage geleverd op beide zijden van de aardkloot. Sindsdien Uncle alleen maar troep gemaakt: Nicaragua,Vietnam, de z.g.”Arabische lentes” met alle gevolgen van dien, heden ten dage Syria al bijna 10 jaar. Handels oorlog met China (met internationale gevolgen), gewauwel tegen Iran en Noord Korea.
      Donald is geen politicus ,grondspeculant die graag twittert en helemaal geen sjoege heeft hoe de windsok erbij hangt,zijn aanhang regeert mee.Onlangs nog een blunder met een geheime spionage sateliet,niet zijn eerste blunder en zeker niet zijn laatste.Deze aardbol is van alle mensen die er rondhuppelen ,niet alleen van Uncle Sam,die zijn huiselijke problemen –wilde schietpartijen in eigen huis maar niet tot een oplossing kan brengen (en zo kunnen we wel door gaanHet positieve wat ik van dat land vind,is zijn natuurschoon van Noord naar Zuid en van Oost naar West (er zelf een beetje –met eigen ogen– van gezien) Politiek is net als religie daar kunnen we oeverloos over “debateren”.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken