Alicante en Elche maken ruzie over muggenplaag

Alicante en Elche maken ruzie over muggenplaag
Beeld: Diario Información

ALICANTE – Urbanova bij Alicante heeft te maken met een serieuze muggenplaag waar de inwoners onder te lijden hebben. Datzelfde geldt ook voor Arenales en El Altet in Elche waar bij de apotheken en supermarkten praktisch geen anti muggensprays meer te vinden zijn. Terwijl de inwoners echter veel overlast hebben door de muggenplaag maken de gemeenten Alicante en Elche ruzie over wie de schuld heeft.

Het lijkt erop dat de kleine zoemende insecten bekend als muggen (mosquitos) voor een politieke crisis kunnen zorgen in de provincie Alicante. De gemeente van de stad Alicante zegt er alles aan te hebben gedaan om muggen tegen te gaan door overal waar mogelijk in recordtijd de muggen te bestrijden met alle benodigde middelen.

De gemeente Elche die verantwoordelijk is voor Arenales en El Altet zegt tevens hard te werken om de muggenplaag te bestrijden en geeft ondertussen de gemeente Alicante de schuld omdat deze in hun ogen niet genoeg doet. 

Maar ondanks al het harde werk van beide gemeenten die niet buiten hun gemeentegrenzen kunnen komen, mogen de bedrijven die in opdracht van de gemeenten Alicante en Elche de muggen te lijf gaan niet te werk gaan bij particuliere woonwijken (urbanisaties) en privé tuinen en groentetuinen.

In Alicante zegt men elk jaar na regen in augustus de muggen te bestrijden zoals in de Saladares de Agua Amarga, in ravijnen en grondstukken die onder water staan etc. om de larven en muggen te voorkomen.

Ondertussen klagen de inwoners en bezoekers steen en been want het is onmogelijk om normaal buiten te zitten en er zijn per dag volgens een medisch centrum zes personen die met klachten na muggenbeten op bezoek komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ans westbroek

Hallo We begonnen met muggen en eindigen met de 3de wereld oorlog (waar gaat dit over )

Eddy

Normaal heb ik geen last van muggen maar de laatste vakantie was het een merde.Van die piep kleine rot diertjes een prikje je komt er aan en patat een bult voor u tegen te zeggen.En dit meestal vanaf 7 u s’avonds.Op de lange duur hemd met lange mouwen en lange broek omdat het echt niet te doen was.

Ger

Het zit ELCHE ook niet mee, eerst die branden en nu de muggenplaag.

henk

Dit wordt de ondergang van Spanje als vakantie en tweede huis land als ze niets aan de tijgermuggen en kneutjes doen.

Rob

Gewoon even Trump bellen joh. Die heeft voor alles een oplossing. Ik denk dat hij hier zou adviseren een atoombom erop te gooien, dan zijn alle muggen dood. Hij wilde toch ook al stormen bombarderen, dus hij weet het echt wel.

Koos

Trump probeert tenminste nog een oplossing te vinden, dat doen de Spaanse gemeentes niet die enkel maar aan vingertje wijzen doen terwijl het volk ligt te creperen. Daarnaast kraamt de Spaanse politiek meer rare dingen uit per maand dan Trump in een jaar zou doen. Het is maar net waar je de schijnwerper op richt.

Juancor

Spanje moet nationale “problemen” proberen op te lossen,Mr.D.Trump wil het op INTERNATIONAAl niveau te doen,welke van de twee is gevaarlijker ¿¿

Koos

Internationaal doet niemand wat, wie staat als eerste op om puin te ruimen? Europa en zijn leiders blijken niet in staat er wat van te maken, misschien helpt een handje van buitenaf wel.

Juancor

OK,Uncle Sam heeft WO2 gewonnenmaar zeker niet in zijn alleenigste eentje,de geallieerden hebben ook een bijdrage geleverd op beide zijden van de aardkloot. Sindsdien Uncle alleen maar troep gemaakt: Nicaragua,Vietnam, de z.g.”Arabische lentes” met alle gevolgen van dien, heden ten dage Syria al bijna 10 jaar. Handels oorlog met China (met internationale gevolgen), gewauwel tegen Iran en Noord Korea. Donald is geen politicus ,grondspeculant die graag twittert en helemaal geen sjoege heeft hoe de windsok erbij hangt,zijn aanhang regeert mee.Onlangs nog een blunder met een geheime spionage sateliet,niet zijn eerste blunder en zeker niet zijn laatste.Deze aardbol is van alle… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.