Nieuwe tv-serie over Andalusië aan de hand van brieven

Nieuwe tv-serie over Andalusië aan de hand van brieven
Beeld: VPRO

Nieuwe tv-serie over Andalusië aan de hand van brieven

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Journalist Stef Biemans leert via de nieuwe zesdelige reisserie ‘Brieven aan Andalusië’ Spanje en de autonome regio Andalusië kennen. Stef verhuisde met zijn gezin vanwege omstandigheden vanuit Nicaragua naar een rustig Andalusisch dorp. Daar maakte hij een serie over die vanaf 8 september op NPO 2 bij de VPRO te zien is.

De serie over Andalusië zal niet de typische plaatjes van de overvolle kustplaatsen laten zien want de journalist wil meer het echte Andalusië laten zien. Om deze regio in Zuid Spanje beter te leren kennen schrijft hij brieven aan de inwoners waarna hij de regio aan de hand van die brieven gaat ontdekken. 

Naast zijn ontdekkingstocht door Andalusië leer je als kijker ook de persoonlijke situatie kennen van Stef en zijn familie die allemaal uit Nicaragua gevlucht zijn vanwege de crisis.

Stef Biemans maakte al vaker reisseries voor de VPRO. Eerder onderzocht hij in Midden- en Zuid-Amerika onder andere de liefde (Amor met een snor ) in 2014, Brieven uit Nicaragua in 2014, de gevaarlijke migrantenroute naar Noord-Amerika (Americanos ) in 2016 en reisde hij Over de rug van de Andes om te ontdekken aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is in 2018.

Lees HIER een interview met Stef Biemans over waarom hij en zijn gezin zijn uitgeweken naar een dorp in Andalusië.

Brieven uit Andalusië bestaat uit 6 afleveringen die worden uitgezonden op zondag 8 september (nieuwkomers), zondag 15 september (familia), zondag 22 september (de tentakels van Franco), zondag 29 september (San Valentin), zondag 6 oktober (Semana Santa) en zondag 13 oktober (futuro). Bekijk de afleveringen HIER terug mocht je afleveringen gemist hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.