skip to Main Content
Nieuwe tv-serie over Andalusië aan de hand van brieven
VPRO

Nieuwe tv-serie over Andalusië aan de hand van brieven

SEVILLA – Journalist Stef Biemans leert via de nieuwe zesdelige reisserie ‘Brieven aan Andalusië’ Spanje en de autonome regio Andalusië kennen. Stef verhuisde met zijn gezin vanwege omstandigheden vanuit Nicaragua naar een rustig Andalusisch dorp. Daar maakte hij een serie over die vanaf 8 september op NPO 2 bij de VPRO te zien is.

De serie over Andalusië zal niet de typische plaatjes van de overvolle kustplaatsen laten zien want de journalist wil meer het echte Andalusië laten zien. Om deze regio in Zuid Spanje beter te leren kennen schrijft hij brieven aan de inwoners waarna hij de regio aan de hand van die brieven gaat ontdekken. 

Naast zijn ontdekkingstocht door Andalusië leer je als kijker ook de persoonlijke situatie kennen van Stef en zijn familie die allemaal uit Nicaragua gevlucht zijn vanwege de crisis.

Stef Biemans maakte al vaker reisseries voor de VPRO. Eerder onderzocht hij in Midden- en Zuid-Amerika onder andere de liefde (Amor met een snor) in 2014, Brieven uit Nicaragua in 2014, de gevaarlijke migrantenroute naar Noord-Amerika (Americanos) in 2016 en reisde hij Over de rug van de Andes om te ontdekken aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is in 2018.

Lees HIER een interview met Stef Biemans over waarom hij en zijn gezin zijn uitgeweken naar een dorp in Andalusië.

Brieven uit Andalusië bestaat uit 6 afleveringen die worden uitgezonden op zondag 8 september (nieuwkomers), zondag 15 september (familia), zondag 22 september (de tentakels van Franco), zondag 29 september (San Valentin), zondag 6 oktober (Semana Santa) en zondag 13 oktober (futuro). Bekijk de afleveringen HIER terug mocht je afleveringen gemist hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Beste Stef, Ik heb met veel ontroering naar de meeste afleveringen gekeken.Aangrijpend hoe verscheurend de tegenstrijdige adviezen van Andalucyers en jullie eigen familie in Nicaragua zijn.Het advies van de non is een teken van grote wijsheid,terwijl de laatste brief van je lieve vrouw aan jou ook een bewijs is van haar groei.Dus als je leert te kijken wat je WEL hebt in het heden, dat daarmee hetgeen in het ongrijpbare verleden ligt, aan zwaarte verliest.
  Heel veel wijsheid toegewenst
  Anne

 2. Geweldige series maakt Stef! We hebben ze allemaal gezien.
  En heel leuk dat we nu via hem Andalusië beter leren kennen. We verblijven er in de winter 2 maandjes.
  Ik hoop dat hij en zijn gezin er goed kunnen wennen en wat rust krijgen na alle ellende die ze achter de rug hebben.
  Het idee om mensen brieven te schrijven vind ik heel mooi.
  Bedankt Stef!

 3. Heb alle uitzendingen over Latijns-Amerika gezien. Wat vreselijk , die gewelddadigheden in Nigaragua, logisch dat je dan je gezin moet redden.
  Heel benieuwd naar de brieven uit Andalusia, vooral omdat ik een appartementje heb aldaar, waar ik graag korte periodes verblijf. Ik hou ook het meest van Andalusia, en niet van het noorden van Spanje.

 4. De serie staat al een poosje in mn agenda zodat ik m niet vergeet, vandaag ingesteld. Kan niet wachten!
  Op mn 22e e ht kennisgemaakt met Andalusie, 4 maanden in Malaga op school om spaans te leren en 2x half jaar er gewerkt. Dit is ondertussen 35 geleden . Regelmatig komen we in Andalusie, zowel aan de kust als in het binnenland. Ik voel me daar super. Klimaat, mensen, sfeer, het buiten leven, het eten. Natuurlijk is niet alles perfect. Lonen lager, zoveel zwerfhonden en als ik er echt zou wonen kom ik zeker nog meer tegen.
  Afgelopen week voor t eerst naar een koophuis in de campo gaan kijken. Helaas te laat. Hij was verkocht! Maar mijn tijd komt nog. Al jaren heimwee naar Andalusie als ik in Nederland ben. Maar voorgoed verhuizen? 1. Mijn man wil niet en 2. Ik weet niet of ik dat kan. Kids, familie en vrienden achterlaten.
  Maar dromen over ooit kan altijd!

 5. Ik zie er naar uit! Stef Biemans maakt geweldige programma’s. Kijk vooral ook “Over de rug van de Andes”. De aflevering over ‘Vuurland’ heeft misschien wel het beste openingsshot van onze tijd…

  1. Heb nog nooit van die man gehoord maarja kijk dan ook vrijwel nooit NPO. Toevallig vanavond wel want het Nederlands elftal speelt tegen Duitsland!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken