Slecht weer op komst langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen

Slecht weer op komst langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen
Beeld: 123rf

Slecht weer op komst langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet voorspelt dat er slecht weer op komst is langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen eilanden. Er wordt zoals zo vaak gesproken over een ‘DANA’ ofwel een gota fría met hevige regenval vanaf zondag en op maandag in Catalonië, Valencia regio en Murcia maar hoofdzakelijk de Balearen eilanden.

Volgens de Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) zullen delen van Spanje langs de Middellandse Zeekust te maken krijgen met de gevolgen van een ‘Depresión Aislada en Niveles Altos’ in het kort DANA wat voorheen ‘gota fría’ heette. 

Het weerverschijnsel gaat gepaard met zeer hevige regenval en storm, vaak met windsnelheden tussen de 100 en 200 km/u. Door de grote hoeveelheid regen en in dit geval ook sneeuw neemt ook de temperatuur af. Een DANA is normaal gesproken van korte duur maar is wel kort maar krachtig.

In dit geval wordt er door de Aemet gesproken over hevige storm, veel wind en 30 tot 40 liter per m2 in één uur tijd op met name de Balearen eilanden. Op zondag zal de storm al te merken zijn in Catalonië maar ook de Valencia regio, Murcia, de provincie Almería (Andalusië), Castilla-La Mancha en Aragón kunnen te maken krijgen met de gevolgen van de DANA.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.