Merendeel Spaanse families maakt gebruik van oppas opa’s en oma’s

Merendeel Spaanse families maakt gebruik van oppas opa’s en oma’s
Beeld: 123rf

Merendeel Spaanse families maakt gebruik van oppas opa’s en oma’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – 71 procent van de families in Spanje maakt gebruik van de grootouders om op de kinderen/kleinkinderen te passen. 49 procent van de deelnemers aan een enquête van Fundación Alares geeft aan dat als de opa’s en oma’s niet zouden kunnen oppassen zij hun baan zouden moeten opgeven.

Hoewel bij de meeste families (51%) de grootouders als koppel voor de kleinkinderen zorgen, zijn er nog steeds meer vrouwelijke en mannelijke taken. Rekening houdend met de culturele vooringenomenheid van opaś en oma’s, zorgen de oma’s voor het eten (32%), poetsen zij, kleden ze de kleinkinderen aan en verzorgen zij de ontbijten (25%). 

De opa’s zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de tripjes naar het park, de activiteiten in de vrije tijd (23%) en het brengen en halen van de kleinkinderen naar/van school (22%).

Uit de enquête blijkt ook dat buiten de doordeweekse schooldagen, de families in 50 procent van de gevallen ook in de weekenden of als een van de ouders ziek is gebruik maken van de oppas-diensten van de grootouders. Meer dan 90 procent van de deelnemers aan de enquête van Fundacion Alares waardeert de hulp van de grootouders enorm.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.