Beroemde Pacha discotheek op Ibiza te koop voor 500 miljoen euro

Beroemde Pacha discotheek op Ibiza te koop voor 500 miljoen euro
Beeld: Pacha / web

Beroemde Pacha discotheek op Ibiza te koop voor 500 miljoen euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Heb je nog wat geld op je spaarrekening staan? Dan kun je wellicht investeren in een van de beroemdste discotheken van Spanje en ook een van de eerste nachtclubs van Ibiza: de Pacha. Deze staat volgens diverse kranten namelijk te koop voor 400 tot 500 miljoen euro. De huidige eigenaar zegt echter dat de Pacha op zoek is naar nieuwe investeerders en partners en spreekt niet direct over een verkoop.

De Pacha opende weliswaar de eerste discotheek in 1967 in Sitges (Barcelona) maar de bekendste werd de in 1973 geopende Pacha discotheek op het toen hippy eiland Ibiza. De Pacha was en is nog steeds de beroemdste discotheek met de rode kersen op het party-eiland maar werd door de oprichter Ricardo Urgell in 2017 verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds Tritanic Capital Partners dat nu 87% van de het bedrijf in handen heeft.

De huidige eigenaar spreekt de verkoop-verhalen tegen en zegt dat de Pacha op zoek is naar nieuwe investeerders voor uitbreiding in de toekomst. Tritanic spreekt dus een verkoop tegen, iets wat in de landelijke pers wel wordt geschreven. Hoe dan ook, de Pacha heeft de eerste echte goede zomer gehad na de pandemie met recordcijfers aan inkomsten en bezoekers.

Ga naar de inhoud