Tijdens een verbouwing aan een woning in Lugo worden miljoenen gevonden

Tijdens een verbouwing aan een woning in Lugo worden miljoenen gevonden
Beeld: YouTube / aangepast

Tijdens een verbouwing aan een woning in Lugo worden miljoenen gevonden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – Stel je voor, ben je jouw huis aan het verbouwen en vindt je zomaar niet een maar meerdere schatten die miljoenen waard zijn. Helaas voor Toño Piñeiro die zijn woning in Sober in de provincie Lugo aan het verbouwen is, gaat het niet om euro’s maar om de oude Spaanse muntsoort peseta’s. Het opvallende is dat de biljetten van 5.000 peseta’s in meerdere Nesquick blikken verstopt zijn in huis waarbij Toño niet uitsluit dat er nog meer blikken met geld zullen opduiken.

Het huis in kwestie in Sober (Lugo) in Galicië staat al 40 jaar leeg en de nieuwe eigenaar is al enige tijd bezig met de restauratiewerkzaamheden. Tijdens het verbouwen heeft Toño meerdere keren met peseta-biljetten gevulde Nesquick blikken gevonden en dat geld bracht hij naar de bank om te wisselen voor euro’s. 

Maar sinds juni 2021 is het inwisselen van peseta’s niet meer mogelijk in Spanje en dus zit de eigenaar van deze woning met miljoenen peseta’s in zijn maag, geld wat hij nu niet meer kan gebruiken om delen van de kosten te betalen. Ondanks de pogingen van Toño wil de bank het geld niet omruilen voor euro’s. 9 miljoen peseta’s is omgewisseld circa 54.000 euro.

Zoals deze krant schrijft was het huis dat 40 jaar leegstond vroeger van Manuel do Xentes, een exploitant van een keramiekfabriek en ook een veehandelaar die koeien verkocht op beurzen in de regio.  

Hoewel de nieuwe woningeigenaar Toño tijdens zijn werkzaamheden al 9 miljoen peseta’s (54.000 euro) heeft gevonden, sluit hij niet uit dat er nog meer Nesquick blikken zullen verschijnen want “Elke keer als ik uit Valencia kom, vind ik geld”, aldus Toño die sportief accepteert dat zij schat geen waarde meer heeft.

Ga naar de inhoud