Search
menu
Search

Kleinste hotel ter wereld op El Hierro wordt niet gesloten

Kleinste hotel ter wereld op El Hierro wordt niet gesloten
Beeld: Hotel Punta Grande / web

Kleinste hotel ter wereld op El Hierro wordt niet gesloten

Op het Canarische eiland El Hierro, in de Atlantische Oceaan, ligt het kleinste hotel ter wereld: Hotelito de Punta Grande. Het hotel bestaat uit slechts drie kamers, die elk plaats bieden aan maximaal twee personen. Het hotel is gevestigd in een klein huisje uit 1830 dat op een rotsachtige landtong aan de oceaan ligt. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar bieden een prachtig uitzicht over de zee.

Hotelito de Punta Grande is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke ervaring. Het hotel is kleinschalig en biedt een persoonlijke service. In 1984 werd het hotel opgenomen in het Guinness World Records als het kleinste hotel ter wereld. Het hotel is nog steeds in bedrijf en is een populaire toeristische attractie.

Maar de eigenaar van het hotel maakte recent bekend dat hij het zou sluiten vanwege vandalisme en verwaarlozing van de omgeving. Hij voelde zich niet gesteund door de lokale autoriteiten en zag geen toekomst meer. David Nahmias heeft echter maandag bekendgemaakt dat hij het hotel toch openhoudt. Hij heeft dit besluit genomen na de vele steunbetuigingen die hij heeft ontvangen sinds hij in juli aankondigde het hotel in januari 2024 te sluiten.

David Nahmias heeft zijn besluit om het kleinste hotel ter wereld open te houden uitgelegd. Hij zei dat hij het hotel niet sluit omdat hij het niet wil. Hij heeft er zijn liefde, passie, geld en gezondheid in gestoken en het is meer dan alleen een hotel voor hem. Het is zijn ziel. Hij vertelde dat de vorige eigenaren, Lamberto en Britta Wagner, hem en zijn vrouw in 2018 de sleutel van een droom gaven. En die droom blijft het, zei hij.

Ga naar de inhoud