Catalaanse operazangeres Montserrat Caballé overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Op zaterdag is in het ziekenhuis Hospital Sant Pau de Barcelona de Catalaanse/Spaanse operazangeres Montserrat Caballé overleden. De internationaal bekende zangeres was al geruime tijd ziek en had al diverse operaties achter de rug. Caballé die samen met Freddie Mercury het lied “Barcelona” opnam is 85 jaar oud geworden.

Montserrat Caballé wordt omschreven als de laatste primadonna van de opera. De hele naam van de Spaanse/Catalaanse sopraan en operazangeres is Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folc. Ze werd in 1933 geboren in Barcelona waar ze nu 85 jaar later is overleden.

Tot aan haar 80e jaar trad Montserrat nog op om samen met haar dochter concerten te geven. In 2012 verraste Caballé de wereld door een verrassingsconcert te geven in het Liceu theater in Barcelona om zo haar 50-jarige carrière te vieren.

Montserrat Caballé is bij het grote publiek waarschijnlijk vooral bekend door haar samenwerking met rockzanger Freddie Mercury, met wie zij de hit Barcelona scoorde. Dit nummer is als melodie gebruikt voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Voor de finale van de UEFA Champions League in 1999 zong Caballé het nummer live, met een opname van de overleden Freddie Mercury.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
ed

Montserrat Caballe was in onze optiek NA Maria Callas de allergrootste opera zangeres aller tijden. We hebben haar 6 keer live zien optreden en ook een ban haar allerlaatste toen ze haar 50 jarige jubileum vierde met zang in het fameuze Opera theater Liceu in Barcelona. Dat had ze eigenlijk beter niet kunnen doen want ze was zeer slecht bij stem en we zaten destijds met kromme tenen in een van de loges. Maar het was zeer goed er bij te zijn en gelukkig hebben we nodige muziek van en met haar kunnen bemachtigen in Theater Liceu. Moge zij in… Lees verder »

Harry

Het was indrukwekkend te horen hoe zij destijds Freddy M. volkomen ‘weg’zong in die opname.
Een duidelijk verschil tussen een zangeres en een liedjeszanger.

Theresa M

Een liedjeszanger……
Harry, je hebt er niets van begrepen.

Piet Paëlla

Beiden waren wereld-artiesten en de componist van dit grootse, emotionele meesterstuk verdient alle lof.
Gelukkig werden daar geen “liedjeszangers” voor gekozen….

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.