Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren

Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren
Beeld: Pixabay

BARCELONA – Voor het eerst in Spanje zijn er boetes uitgegeven voor het aanbieden op internet van dieren, met name jonge honden en katten. De gemeente Barcelona heeft de in Spanje populaire advertentiewebsites Mil Anuncios en Vibbo beboet met 150.000 euro voor het toestaan van advertenties waarin dieren te koop worden geplaatst.

Volgens de gemeente Barcelona hebben beide websites die eigendom zijn van de multinacional Schibsted gedurende maanden geen gehoor gegeven aan de oproepen van de Catalaanse gemeente om advertenties met daarin dieren te koop worden aangeboden te verwijderen. Deze zijn in strijd met de gemeentelijke verordening ‘Ordenanza sobre la protección, la tenencia y la venta de animales’ uit 2014.

De gemeente Barcelona zegt dat deze advertenties die met name op Mil Anuncios en Vibbo worden geplaatst het welzijn van de dieren in gevaar brengen’ en ‘willekeurig fokken’ en ‘het in de steek laten’ van honden en katten aanmoedigen. 

Feit is echter dat de illegale verkoop van dieren online een miljardenbusiness is in Spanje en Europa waarbij de winstmarges kunnen oplopen tot wel 2.000% aldus deze krant.

Op websites als Mil Anuncios en Vibbo worden niet alleen honden en katten aangeboden (in alle leeftijdscategoriën maar hoofdzakelijk puppies) maar ook exotische dieren waarvan in feite de handel tussen particulieren verboden is in Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

misschien kunnen ze een website maken via de overkoepelende dierenklinieken en veeartsen? Dan is er in elk geval controle op ziekten en inentingen.

Lucia

Asielen hebben hun eigen websites, waarop ze foto’s en beschrijving vd dieren plaatsen.Ze proberen zo óók te voorkomen dat “de nieuwe koper”/ eigenaar de hond weer op straat zet.
Zelfs el Corte Inglès was van plan puppies te gaan verkopen…
Rampzalig zou dat zijn, De kans dat ze vervolgens worden uitgezet is
heel groot. De hond wordt tè groot of heeft een schoen kapot gebeten enz.

Inderdaad Anneke, het is véél méér waard om een goed tehuis voor je paard te vinden, in plaats van verkopen.
Ik heb al enige paarden op verzoek opgenomen

Wizza

Nu hoop ik niet dat ze het verbieden om een nieuw huis voor asieldieren te vinden. Dat zou rampzalig zijn.

Harry Willems

wat moet ik dan doen als ik bijvoorbeeld mijn paard wil verkopen omdat ik niet meer kan rijden of verzorgen !!!!!!

Anneke

Waarom verkopen? Zoek een goed tehuis!

Vandam

Anneke: ”Zoek een goed tehuis” lijkt een logisch en emotioneel antwoord maar…waar is die effectieve lijst met die ‘goede tehuizen” met geregistreerde en neutraal geverifieerde evaluaties over een periode van vb. 10 jaar? Zo simpel is het niet in de realiteit over een tijdspanne van jaren. Een tehuis beginnen met verse moed is een zaak maar met oplopende en steeds nieuwe kosten, en zeker te komen ”tegenslagen” is volhouden in die altruistische ideale wereld op langere termijn een (heel) ander paar mouwen. Wat doen die goede tehuizen wanneer paarden kreupel worden? (vb.Ik zelf heb nu een kreupel paard, dat zijn… Lees verder »

Maikel

Dat is een goed argument, als je niet meer voor een beest kunt zorgen + je kunt het niet verkopen…. weggeven dan? Aan wie zo zonder advertentie? Een tehuis dan? Voor een prima paard? Dat lijkt me niet de beste oplossing. Ik snap dat ze deze illegale fokkerijen en het dumpen van dieren willen dwarsbomen, maar verkoop is niet per definitie negatief, zoals je (harry) schetst. Eerder genoemde is negatief inderdaad, maar door verkoop te verbieden werkt men naar mijn mening juist het dumpen (bos, op straat, asiel etc) in de hand. Gewoon regels opstellen en controles uitvoeren, dat lijkt… Lees verder »

Lucia

Mee eens, beter niet toestaan, om massaal dierenhandel,
tegen te gaan.
Er worden allerlei dieren aangeboden, zo ook paarden ect.
Nooit fijn voor de dieren zelf…

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.