skip to Main Content
Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren
Pixabay

Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren

BARCELONA – Voor het eerst in Spanje zijn er boetes uitgegeven voor het aanbieden op internet van dieren, met name jonge honden en katten. De gemeente Barcelona heeft de in Spanje populaire advertentiewebsites Mil Anuncios en Vibbo beboet met 150.000 euro voor het toestaan van advertenties waarin dieren te koop worden geplaatst.

Volgens de gemeente Barcelona hebben beide websites die eigendom zijn van de multinacional Schibsted gedurende maanden geen gehoor gegeven aan de oproepen van de Catalaanse gemeente om advertenties met daarin dieren te koop worden aangeboden te verwijderen. Deze zijn in strijd met de gemeentelijke verordening ‘Ordenanza sobre la protección, la tenencia y la venta de animales’ uit 2014.

De gemeente Barcelona zegt dat deze advertenties die met name op Mil Anuncios en Vibbo worden geplaatst het welzijn van de dieren in gevaar brengen’ en ‘willekeurig fokken’ en ‘het in de steek laten’ van honden en katten aanmoedigen. 

Feit is echter dat de illegale verkoop van dieren online een miljardenbusiness is in Spanje en Europa waarbij de winstmarges kunnen oplopen tot wel 2.000% aldus deze krant.

Op websites als Mil Anuncios en Vibbo worden niet alleen honden en katten aangeboden (in alle leeftijdscategoriën maar hoofdzakelijk puppies) maar ook exotische dieren waarvan in feite de handel tussen particulieren verboden is in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. misschien kunnen ze een website maken via de overkoepelende dierenklinieken en veeartsen? Dan is er in elk geval controle op ziekten en inentingen.

 2. Asielen hebben hun eigen websites, waarop ze foto’s en beschrijving vd dieren plaatsen.Ze proberen zo óók te voorkomen dat “de nieuwe koper”/ eigenaar de hond weer op straat zet.
  Zelfs el Corte Inglès was van plan puppies te gaan verkopen…
  Rampzalig zou dat zijn, De kans dat ze vervolgens worden uitgezet is
  heel groot. De hond wordt tè groot of heeft een schoen kapot gebeten enz.

  Inderdaad Anneke, het is véél méér waard om een goed tehuis voor je paard te vinden, in plaats van verkopen.
  Ik heb al enige paarden op verzoek opgenomen

 3. wat moet ik dan doen als ik bijvoorbeeld mijn paard wil verkopen omdat ik niet meer kan rijden of verzorgen !!!!!!

   1. Anneke: ”Zoek een goed tehuis” lijkt een logisch en emotioneel antwoord maar…waar is die effectieve lijst met die ‘goede tehuizen” met geregistreerde en neutraal geverifieerde evaluaties over een periode van vb. 10 jaar? Zo simpel is het niet in de realiteit over een tijdspanne van jaren.
    Een tehuis beginnen met verse moed is een zaak maar met oplopende en steeds nieuwe kosten, en zeker te komen ”tegenslagen” is volhouden in die altruistische ideale wereld op langere termijn een (heel) ander paar mouwen.

    Wat doen die goede tehuizen wanneer paarden kreupel worden?
    (vb.Ik zelf heb nu een kreupel paard, dat zijn echte zorgen , kost heel wat extra aan veearts honoraria. De ideale wereld is een zaak, de keiharde realiteiten helemaal anders)

    Ik heb ook puppies op Mil Anuncios staan, op dit eigenste ogenblik. Mechelaars die ik niet overdraag aan de eeste de beste. Wat als ik ze niet kan ver-handelen? Geld verdienen aan puppies is bijna onmogelijk als je alle kosten effectief rekent.

    Mensen raden me aan ze de volgende keer bij geboorte ”te laten verdwijnen”. Is dat dan een diervriendelijke oplossing?
    Je dieren laten steriliseren is een ander giftige oplossing, meestal geoppperd door ”nieuwe animalisten” die zelf nooit dieren hadden voor lange tijden. Dieren steriliseren is hun dieren-essentie en -ziel kapotmaken en ze degraderen tot zielige-blikken, overwichtige, apatische eerder virtuele mascottes.
    Is dat niet eerder gemakzucht van de ‘dierenliefhebber”? Is dat wel ethisch?

    In Marokke worden vb geen paarden (en andere) gekastreerd. Maar daar zie je dan dat iedere menner heel ”mannelijk” met die dieren moet omgaan, anders neemt de hengst, of stier de teugel volledig over – met alle mogelijke zware gevolgen en ongevallen vandien.

    Ik mis een serieuze (maar heel moeilijke) dialoog in de westerse dierenwereld op basis van een 360 graden van alle ingredienten die de menselijke noden met die van de dieren verbinden. En dit los met alle emotionele impulsen van hedendaagse over sensitieve voor-oordelen of overgewaaide politiek correcte nieuwe dogmas. En bijhorende eenzijdige fanatieke veroordelingen & straffen in de publieke opinie en sociale media arena. VERSCHRIKKELIJK!

    ***Ik sprak onlangs met een ”ethische” paardehandelaar (jawel, die bestaan) die een 4.000 paarden per jaar ver-handelt. Die man poogt altijd de aangekochtte (niet geschonken) paarden/ezels ALLEREERST levende te verhandelen aan nieuwe eigenaars. Lukt dat niet, worden ze verkocht voor de slacht.

    Hij vertelde me dat het aantal paarden in Spanje drastisch aan het verminderen is. (ook wegens paperasserij enz..). Ik woon in de bergen, en heb 3 paaarden en een ezel. Daarmee heb ik de meeste paarden van de kleinere dorpen, een ”uur in het ronde”.

    De meeste paarden die nog worden gehouden in de hooggelegen collectieve weides zijn trekpaarden kuddes -volledig in het wild levend- (paardegeluk kan onmogelijk groter zijn!) en de mannelijke veulens worden verkocht voor de slacht.

    Als animalisten ook daar gaan tegen ageren gaan die mensen al hun resterende kuddes massaal ”opruimen”. Is dat de bedoeling van de goedmenende dieren verdedigers?

    (In de streek worden ook volledig ecologisch en biologische gekweekte runderen (die nooit een stal zagen) massaal van de hand gedaan ten voordele van industrieel gekweekte en genetisch gemanipuleerde dieren die nooit…. de zon, regen, bliksem, ijs, sneeuw, bloemen, vergezichten… zagen.
    Is dat Verbetering, Vooruitgang??)

    Ikzelf heb een Losino paard en twee Potoca’s. Allebei van de oudste rassen in Europa! Allebei op het randje van uitsterven. Om mijn merrie drachtig te krijgen moest ik hemel en aarde verzetten om voor mijn merrie nr1: een hengst te vinden honderden km verder. Nr 2- Mijn merrie heel kostelijk naar ginder krijgen. 3-Hopen dat ze drachtig en veilig terugkomt. 4-Dat ze volgend jaar hopelijk een merrieveulen gaat werpen.

    Zelfs als ik volgend jaar een goed veulen kan kweken, en eventueel verkopen kan om te blijven leven voor een 200E, kom ik ONMOGELIJK uit de kosten maar heb ik wel de persoonlijk genoegdoening dat ik een steentje heb bijgedragen tot het uitstellen van het uitsterven van een oeverloos prachtig origineel paarderas(sen).

    Er is absoluut geen nood aan het verder polariseren tussen ”animalisten” en de rurale jawel soms ruwe mensen, want puntje bij paaltje: Als animalisten zich thans kunnen inzetten -zich ”goed voelen”- voor de ”rechten” van deze dieren is het vooral dankzij de rurale mensen, (die de dieren aktivisten veelal onrechtmatig aanvallen) dat deze dieren er nog zijn.

    Het mag verrassend zijn maar in een vorig beroepsleven was ik een ..”gepassioneerd paardeslager”. Een van huidige nieuwe levensdoelen is dat vooraleer ik van deze aardbol verdwijn, dat er meer paarden rondlopen dan dat ik in het verleden heb (laten) slachten.

    Soms is paarden slachten nodig om voor anderen het levenslicht mogelijk te maken. In het huidig roepen en tieren voor eigen gelijk wordt deze cruciale optie versmacht.
    De dieren zijn de onmondige en eerste **slacht-offers**. van de emotionele grillen van de mens; ongeacht als ze van dogmatische linkse of van rechtse (en meestal tijdelijke) signatuur zijn.

    Enthusiaste milieu aktivisten en experten poogden decennialang de laatse sequioa gigante te behoedn voor uitsterven en iedere mogelijke bosbrand in de kiemn te smoren. Dan paniek inde keet! Tot hun ontsteltenis zagen ze dat alle restender bomen plots begonnen af te sterven..
    Tot overmaat van ramp konden ze een grote bosbrand in hun gebied niet verhinderen die bijna het gehele park in de as legde. . De verslagenheid was totaal. De lente en daaropvolgende zomer zagen de resterende vorsers plots een wonder. De Sequois bomen herpakten zich op een spectaculaire maier. Ierdeeen perplex.

    Nu weten we dat de bosbranden de perfecte voeding creerden voor de Sequoias die e verloren hadden door de jaren ”goedgemeende bescherming” van de alleswetende goedmenende moderne mens.
    he, waarom begon ik eigenlijk mijn klavier de vrije galop te geven..

    Thans worde gekontoleerde osbranden toegestaan of indien nodig… in brand gestoken..

    Wat kunnen we hieruit leren: Eer is geehn wit en zwart. Alles is grijs. Honderden tinten en niet allen in de seksbeleving. In alle aspecten van het leven.

    Polarizerende tendenzen en positienames brengen ons niet naar duurazame oplossingen, veeleer naar onze gezamelijke ondergang.

    Op het eind gaat Moeder natuur sowieso overleven. Misschien en waarschijnlijk ook een deel mensen, Hoewel niet voor 100% zeker.

    Zelf ben ik medeplichtig. Ik laat me nog te vaak vangen in emotionele ”free speech”. Soms sterker dan mezelf.

    Maar een ding weet ik wel zeker. Zelfs al schiet ik logische, fact based ideologische pijlen in de hmm kille harten van de ideologische ”free speech” tegenstanders; voel ik nooit die lange, diepe, gelukzalige genoegdoenigen en innige verbondenheid met de harde realiteit van Wrede maar (niet-politiek) Correcte Wetten van Moeder Natuur.

    Zelfgekweekte geurige, sappige en smaakvollee appels met die obligate wormpjes, grillige peren, wilde bosvruchten, de aller eerste vluchten van mijn witte ”voyageur” duiven, de eerste ganze eieren. De uitstervende maar daarom niet minder ondeugende en plagende Pyrenese berggeiten, de februari schape lammetjes die in de korste keren de hoogste rotsen bedwingen; de te snel groeiende Vlaamse Bouvierhonde pupies; de ezelmerrie die haar veulen uit de ijzige wind zet; de merrie die voor de snelwassende rivier staat en en alles in diepte bestudeert. Haar veulen roepend aan haar linkerzijde.

    Dan zelfzeker door de schuimende vloed, wadend naar de veilige overkant, met een oog wakend dat haar tengere veulentje zich tegen haar beschermede krachtige zijde drukt, om niet meegesleurd te worden door de ziedende stroming.
    Bij valavond, de houtkachel aanmaken, en het fijnstof er zonder het minste schuldgevoel gliml;achen bijnemen.

    Ik wou dat al onze urbane medemensen; de Social-Moral-Justice-Warriors en hun ideale spiegelbeelden: de Supreme Islamo & Xenofoben, Klimaat-ontkenners allerlei die pietluttige zaken voor zichzelf konden ervaren.

    Hoezeer de beide kampen, bedwelmd door de komforten van de ”moderne consumptie” en (voorlopig nog) Sociale Welvaart Maatschappij, extreme impulsen zoeken en die breed uitstrijken in de massa sociale media wijl al overgeleverd zijn anderhande mestal onbewuste verslavingen, last but not least de sexuele allesverscheurend obsessies.

    Maar diep van binnen, eigenlijk gevangen in onze eigenste korrupties, eerst als kleine zaadjes, traag tot kankers gegroeid, in en tegen onszelf. Zelfvernietiging kan soms verrassend plezante vormen aannemen.

    Buiten blaft de hond. Ik verschiet van de klok. Deze monoloog begon zijn eigen leven. Ik moest allang onder de lakens liggen.

  1. Dat is een goed argument, als je niet meer voor een beest kunt zorgen + je kunt het niet verkopen…. weggeven dan? Aan wie zo zonder advertentie? Een tehuis dan? Voor een prima paard? Dat lijkt me niet de beste oplossing. Ik snap dat ze deze illegale fokkerijen en het dumpen van dieren willen dwarsbomen, maar verkoop is niet per definitie negatief, zoals je (harry) schetst. Eerder genoemde is negatief inderdaad, maar door verkoop te verbieden werkt men naar mijn mening juist het dumpen (bos, op straat, asiel etc) in de hand. Gewoon regels opstellen en controles uitvoeren, dat lijkt me een goede middenweg.

 4. Mee eens, beter niet toestaan, om massaal dierenhandel,
  tegen te gaan.
  Er worden allerlei dieren aangeboden, zo ook paarden ect.
  Nooit fijn voor de dieren zelf…

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken