Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren

Oeps ... foto ontbreekt!

Barcelona beboet advertentiewebsites voor aanbieden dieren

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Voor het eerst in Spanje zijn er boetes uitgegeven voor het aanbieden op internet van dieren, met name jonge honden en katten. De gemeente Barcelona heeft de in Spanje populaire advertentiewebsites Mil Anuncios en Vibbo beboet met 150.000 euro voor het toestaan van advertenties waarin dieren te koop worden geplaatst.

Volgens de gemeente Barcelona hebben beide websites die eigendom zijn van de multinacional Schibsted gedurende maanden geen gehoor gegeven aan de oproepen van de Catalaanse gemeente om advertenties met daarin dieren te koop worden aangeboden te verwijderen. Deze zijn in strijd met de gemeentelijke verordening ‘Ordenanza sobre la protección, la tenencia y la venta de animales’ uit 2014.

De gemeente Barcelona zegt dat deze advertenties die met name op Mil Anuncios en Vibbo worden geplaatst het welzijn van de dieren in gevaar brengen’ en ‘willekeurig fokken’ en ‘het in de steek laten’ van honden en katten aanmoedigen. 

Feit is echter dat de illegale verkoop van dieren online een miljardenbusiness is in Spanje en Europa waarbij de winstmarges kunnen oplopen tot wel 2.000% aldus deze krant.

Op websites als Mil Anuncios en Vibbo worden niet alleen honden en katten aangeboden (in alle leeftijdscategoriën maar hoofdzakelijk puppies) maar ook exotische dieren waarvan in feite de handel tussen particulieren verboden is in Spanje.

Ga naar de inhoud