skip to Main Content
El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet
YouTube

El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet

VOETBAL – Degene die over precies 20 dagen op zaterdag 26 oktober om 22 uur voor de televisie gaat zitten in de hoop om de Spaanse Klassieker ofwel ‘El Clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona te bekijken, zal van een koude kermis thuis komen. Dit jaar wordt de wedstrijd namelijk op het in Spanje ongewone tijdstip van 13 uur ‘s middags gespeeld en daar zijn de Spaanse voetbalfans niet blij mee maar de fans in Azië wel. 

Het Spaanse voetbal is niet meer het Spaanse voetbal want blijkbaar zijn de buitenlandse voetbalfans van de grootste Spaanse clubs belangrijker dan de trouwe fans uit eigen land, aldus veel supporters van Real Madrid en FC Barcelona. Hun wedstrijd van het jaar wordt niet traditiegetrouw op een zaterdag of zondagavond gespeeld dit jaar maar om 13 uur ‘s middags.

Nu is dat al eens vaker voorgekomen maar het blijft in het Spaanse voetbal vreemd dat een zo’n belangrijke (voor velen de belangrijkste) wedstrijd op een tijdstip gespeeld wordt nog voor de Spaanse lunch. Maar daar is een goede reden voor, aldus de president van Liga de Fútbol Profesional, Javier Tebas.

Om 13 uur zitten namelijk de fans in Azië voor de televisie want als men de wedstrijd volgens de voor Spanje normale tijd uitzendt in de avond, liggen de fans in de Aziatische landen te slapen en dus wordt er niet gekeken en dus worden er vele miljoenen minder verdiend. 

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op zaterdag 26 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 10) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 1 maart 2020 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 26). De begintijd van de tweede klassieker is nog niet bekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. 13:00 is een rot tijd gewoon omdat het om 14:00 etenstijd in Spanje is, vind het dus niet gek dat de spanjaarden klagen.

  1. Wat een maffe reactie weer… van een Anoniem natuurlijk.
   @redactie: kunnen jullie eens kijken wellicht naar het implementeren van Disqus als commentplatform? Kunnen we in ieder geval een (nick)naam zien in plaats van al die helden hier die “Anoniem” blijven. Het is ook lastig te zeggen wanneer een Anoniem tegen een Anoniem in gesprek is wie nou wie is.

    1. Dat klopt, maar ook met een nickname is dit een stuk makkelijker:
     “Het is ook lastig te zeggen wanneer een Anoniem tegen een Anoniem in gesprek is wie nou wie is”

  2. U ziet tegenstellingen die er niet zijn! Het gaat om geld verdienen door twee voetbal ploegen die internationaal zeer gewaardeerd worden. Ook hier geldt het adagium “ wie betaalt bepaalt “!!

   1. “liggen de fans in de Aziatische landen te slapen” dan dacht ik onmiddellijk aan : liggen de gokkers in de Aziatische landen te slapen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken