El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet

Oeps ... foto ontbreekt!

El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Degene die over precies 20 dagen op zaterdag 26 oktober om 22 uur voor de televisie gaat zitten in de hoop om de Spaanse Klassieker ofwel ‘El Clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona te bekijken, zal van een koude kermis thuis komen. Dit jaar wordt de wedstrijd namelijk op het in Spanje ongewone tijdstip van 13 uur ‘s middags gespeeld en daar zijn de Spaanse voetbalfans niet blij mee maar de fans in Azië wel. 

Het Spaanse voetbal is niet meer het Spaanse voetbal want blijkbaar zijn de buitenlandse voetbalfans van de grootste Spaanse clubs belangrijker dan de trouwe fans uit eigen land, aldus veel supporters van Real Madrid en FC Barcelona. Hun wedstrijd van het jaar wordt niet traditiegetrouw op een zaterdag of zondagavond gespeeld dit jaar maar om 13 uur ‘s middags.

Nu is dat al eens vaker voorgekomen maar het blijft in het Spaanse voetbal vreemd dat een zo’n belangrijke (voor velen de belangrijkste) wedstrijd op een tijdstip gespeeld wordt nog voor de Spaanse lunch. Maar daar is een goede reden voor, aldus de president van Liga de Fútbol Profesional, Javier Tebas.

Om 13 uur zitten namelijk de fans in Azië voor de televisie want als men de wedstrijd volgens de voor Spanje normale tijd uitzendt in de avond, liggen de fans in de Aziatische landen te slapen en dus wordt er niet gekeken en dus worden er vele miljoenen minder verdiend. 

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op zaterdag 26 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 10) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 1 maart 2020 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 26). De begintijd van de tweede klassieker is nog niet bekend.

Ga naar de inhoud