El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet

El Clásico moet om 13 uur gespeeld worden anders kijken de Aziaten niet
Beeld: YouTube

VOETBAL – Degene die over precies 20 dagen op zaterdag 26 oktober om 22 uur voor de televisie gaat zitten in de hoop om de Spaanse Klassieker ofwel ‘El Clásico’ tussen Real Madrid en FC Barcelona te bekijken, zal van een koude kermis thuis komen. Dit jaar wordt de wedstrijd namelijk op het in Spanje ongewone tijdstip van 13 uur ‘s middags gespeeld en daar zijn de Spaanse voetbalfans niet blij mee maar de fans in Azië wel. 

Het Spaanse voetbal is niet meer het Spaanse voetbal want blijkbaar zijn de buitenlandse voetbalfans van de grootste Spaanse clubs belangrijker dan de trouwe fans uit eigen land, aldus veel supporters van Real Madrid en FC Barcelona. Hun wedstrijd van het jaar wordt niet traditiegetrouw op een zaterdag of zondagavond gespeeld dit jaar maar om 13 uur ‘s middags.

Nu is dat al eens vaker voorgekomen maar het blijft in het Spaanse voetbal vreemd dat een zo’n belangrijke (voor velen de belangrijkste) wedstrijd op een tijdstip gespeeld wordt nog voor de Spaanse lunch. Maar daar is een goede reden voor, aldus de president van Liga de Fútbol Profesional, Javier Tebas.

Om 13 uur zitten namelijk de fans in Azië voor de televisie want als men de wedstrijd volgens de voor Spanje normale tijd uitzendt in de avond, liggen de fans in de Aziatische landen te slapen en dus wordt er niet gekeken en dus worden er vele miljoenen minder verdiend. 

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op zaterdag 26 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 10) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 1 maart 2020 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 26). De begintijd van de tweede klassieker is nog niet bekend.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Jan Ondara heeft het bij het rechte eind.

13:00 is een rot tijd gewoon omdat het om 14:00 etenstijd in Spanje is, vind het dus niet gek dat de spanjaarden klagen.

Wij Europeanen moeten ons aanpassen aan heel de wereld! Maar zij hoeven dit niet te doen..

Wat een maffe reactie weer… van een Anoniem natuurlijk.
@redactie: kunnen jullie eens kijken wellicht naar het implementeren van Disqus als commentplatform? Kunnen we in ieder geval een (nick)naam zien in plaats van al die helden hier die “Anoniem” blijven. Het is ook lastig te zeggen wanneer een Anoniem tegen een Anoniem in gesprek is wie nou wie is.

hi Maikel, je bent net zo goed anoniem, ik kan me ook Maikel noemen.
Doei

Dat klopt, maar ook met een nickname is dit een stuk makkelijker:
“Het is ook lastig te zeggen wanneer een Anoniem tegen een Anoniem in gesprek is wie nou wie is”

U ziet tegenstellingen die er niet zijn! Het gaat om geld verdienen door twee voetbal ploegen die internationaal zeer gewaardeerd worden. Ook hier geldt het adagium “ wie betaalt bepaalt “!!

“liggen de fans in de Aziatische landen te slapen” dan dacht ik onmiddellijk aan : liggen de gokkers in de Aziatische landen te slapen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.