Gevonden voorwerpen in Benidorm mogen gedoneerd worden

Gevonden voorwerpen in Benidorm mogen gedoneerd worden
Beeld: VOORBEELDFOTO

Gevonden voorwerpen in Benidorm mogen gedoneerd worden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Jaarlijks ontvangt of vindt de lokale politie van Benidorm zo’n 3.000 verloren geraakte of vergeten voorwerpen die opgeslagen worden in een pakhuis waar ze tot twee jaar bewaard moeten worden. Maar een nieuw reglement van de gemeente zorgt ervoor dat deze gevonden voorwerpen sneller een tweede leven kunnen krijgen door ze te schenken aan personen of goede doelen die er wat aan hebben.

Koffers vol kleren, honderden smartphones, sleutels, portemonnees of brillen en zelfs een urn of een beenprothese en rolstoel. Allemaal voorwerpen die op straat gevonden worden door de lokale politie en anonieme burgers. Het gaat om duizenden voorwerpen die in een pakhuis van de gemeente door de Policía Local bewaard en beheerd worden.

Volgens een wet in het Burgerlijk Wetboek die dateert uit 1889 moeten de gevonden voorwerpen tot tenminste twee jaar bewaard worden voordat men beslist wat men ermee doet als niemand deze heeft geclaimd. Vanaf nu wil de gemeente Benidorm echter orde op zaken stellen en mensen die het niet breed hebben en wel iets kunnen met bepaalde gevonden voorwerpen helpen door deze te schenken.

Schappen vol met dozen met spullen en voorwerpen die op straat gevonden zijn in de populaire kustplaats aan de Costa Blanca. Met jaarlijks meer dan 3.000 gevonden voorwerpen en de verplichting deze tenminste twee jaar te bewaren, is het pakhuis propvol.

Vanaf nu zal dat echter veranderen in Benidorm en worden persoonlijke documenten met namen, foto’s en adres- of bankgegevens direct of na korte tijd verwoest, sleutels worden maximaal zes maanden bewaard en contant geld wordt op een speciale rekening van de gemeente gestort en bewaard.

Als echter niemand aanspraak maakt op de gevonden voorwerpen dan kunnen deze voordat de twee jaar verstreken zijn al geschonken worden aan personen die er wat mee kunnen. Te denken valt aan kleding, schoenen etc. Op deze manier wil de gemeente niet alleen het pakhuis minder vol hebben maar wil men ook inwoners helpen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.