Beste cocktailbar ter wereld is te bezoeken in Barcelona

Beste cocktailbar ter wereld is te bezoeken in Barcelona
Beeld: @ParadisoCocktailsBar / facebook

Beste cocktailbar ter wereld is te bezoeken in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse stad Barcelona heeft de eer de beste cocktailbar ter wereld te hebben. Het gaat om Bar Paradiso die de eerste plaats op de ‘The World’s 50 Best Bars 2022’ lijst heeft weten te bemachtigen. Op de hele lijst staan in totaal 4 Spaanse bars waarvan 3 bars in Barcelona in de top 10 en een bar in Madrid in de top 15.

Bar Paradiso in Barcelona is dit jaar gekozen tot de beste bar of cocktailbar ter wereld. Daarmee heeft deze Spaanse bar 49 andere bars achter zich gelaten, waaronder drie andere Spaanse nominaties in de top 50.

Coctelería Paradiso van de Italiaanse barman Giacomo Giannotti staat al enkele jaren in de top 50 lijst van beste bars ter wereld maar het is in 2022 voor het eerst dat deze cocktailbar de eerste plaats heeft weten te bemachtigen. In 2021 stond Paradiso nog op de derde plaats, in 2020 op de negentiende plaats, in 2019 op de twintigste plaats en in 2018 op de achtendertigste plaats. De bar is te vinden in de Carrer Pera Palau in de populaire wijk El Born in Barcelona.

Paradiso wist dit jaar de hoofdprijs te winnen vanwege de vele verrassingen als je eenmaal binnen bent. Van de verfrissende en vernieuwende cocktails tot aan het uitstekende menu. De jury is van de 15 cocktails die Paradiso heeft helemaal weg van Fleming, een cocktail geïnspireerd door de ontdekking van penicilline.

In de top 10 staan verder nog twee andere bars die in Barcelona te vinden zijn. Op de derde plaats is de bar Sips geëindigd terwijl de zevende plaats dit jaar bestemd is voor Two Schmucks. De vierde Spaanse bar op de top 50 lijst is Salmon Gurú die op plaats 15 eindigde en niet in Barcelona maar in Madrid te bezoeken is.

Ga naar de inhoud