Veelgemaakte fouten tijdens het kopen van een woning in Spanje

Veelgemaakte fouten tijdens het kopen van een woning in Spanje
Beeld: Molders Meza

Veelgemaakte fouten tijdens het kopen van een woning in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Heb jij de knoop doorgehakt en heb je besloten om tijdelijk of zelfs voorgoed in Spanje te gaan wonen? Dan is het natuurlijk een logische vervolgstap om op zoek te gaan naar een geschikte woning. Hier zijn in Spanje dan ook meer dan genoeg mogelijkheden voor, maar een feit blijft dat de woningmarkt en het aankoopproces van een woning hier iets anders in elkaar steken dan je misschien in Nederland of België bent gewend. Door middel van dit blogartikel proberen we je dan ook te behoeden voor veelgemaakte fouten door woningzoekenden.

Het maken van een gehaaste beslissing

Wil je jouw thuisland het liefst zo spoedig mogelijk verruilen voor Spanje? Begrijpelijk, maar helaas zit hier ook een gevaar in. Wanneer je namelijk gehaast je beslissingen gaat maken kan het zijn dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Wij raden iedereen dan ook aan om ruim de tijd te nemen om na te denken over zowel de plaats waar je wilt wonen, naar wat voor soort woning je op zoek bent, maar ook op welke termijn je naar Spanje wilt verhuizen. Vergeet daarnaast ook niet na te denken over de voorzieningen die in de buurt aanwezig moeten zijn. Probeer in ieder geval alle voor- en nadelen zorgvuldig te overwegen, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.

Het niet in de hand nemen van een makelaar

Het klinkt misschien verleidelijk om zelf op zoek te gaan naar een woning in Spanje, maar de praktijk leert dat dit vaak toch lastiger is dan men denkt en dit vooral wanneer je de taal niet beheerst. Daarnaast gaat het hele aankoopproces anders in z’n werk en zijn er verschillende belangrijke zaken die je dient te controleren. Een makelaar weet natuurlijk precies hoe de woningmarkt in Spanje in elkaar steekt en kan er dan ook voor zorgen dat jij zorgeloos op zoek kunt gaan naar een woning.

Financiering niet op orde

Wanneer je in Spanje een woning wilt aanschaffen dien je rekening te houden met het feit dat de bank maximaal 70% financiert. Een Spaanse woning kopen zonder eigen geld is dus in principe niet mogelijk. Daarnaast dien je rekening te houden met aanbetalingen en ook de kosten koper van zo’n 4% en 10% belasting of over de aankoopprijs van je woning. Zorg ervoor dat je dit allemaal ruim van tevoren hebt geregeld, zodat teleurstellingen je bespaart blijven.

Molders Meza – Nederlandse makelaar in Spanje

Molders Meza is een Nederlandse makelaar in Spanje die gespecialiseerd is in woningen aan de Costa Blanca. Met 6 man sterk helpen we iedere dag opnieuw Nederlanders en Belgen die op zoek zijn naar een woning aan de Spaanse ‘witte kust’. We werken uitsluitend samen met vertrouwde ontwikkelaars en bieden zowel nieuwbouw als bestaande woningen aan. We werken op een informele wijze en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden, zodat de zoektocht naar een geschikte woning zo soepel en succesvol mogelijk zal verlopen. Heb je een woning via ons gevonden? Dan geven we je een deel van onze verdiende commissie terug aan jou. Net als wij jou hebben geholpen, help jij ons namelijk ook. Contacteer ons gerust wanneer je vragen hebt of behoefte hebt aan meer informatie.

Ga naar de inhoud