Man laat varken in kampeerauto wonen op Mallorca

Man laat varken in kampeerauto wonen op Mallorca
Beeld: Ultima Hora / web

Man laat varken in kampeerauto wonen op Mallorca

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een man heeft op Mallorca een camper geparkeerd in Cala Sant Vicenç en zijn huisdier is het opmerkelijkst. Zoals te zien is op de foto, is de man vergezeld van een volwassen zwart-roze varken dat via een helling uit het voertuig komt. Een Duitse toerist die een paar dagen in een hotel in Pollença heeft doorgebracht, heeft de foto’s aan een lokaal dagblad bezorgd en uitgelegd dat de camper zich op deze locatie bevindt sinds zaterdag 30 september.

De vakantieganger bekritiseert de situatie van het dier: “Het varken moet in het voertuig leven, ondanks de zon en de hitte. Het arme dier ziet geen zonlicht omdat de ramen zijn bedekt met aluminiumfolie.” Volgens de toerist heeft de camper slechts drie kleine ventilatieroosters aan elke kant. 

Elke middag verschijnt er een man, soms op een scooter, en laat hij het varken ongeveer 20 minuten uit. Het varken wordt gevoerd als een hond met een bakje met eten. De toerist zei ook dat het dier de hele dag vele uren alleen doorbrengt, want na een korte wandeling wordt het varken in de camper gestopt. Kort daarna vertrekt de man, het dier aan zijn lot overlatend.

“Ik heb erover nagedacht om de politie te bellen, maar ik heb het nog niet gedaan”, zei de toerist, die eraan toevoegde dat een andere Britse toerist die in hetzelfde hotel was ondergebracht, ook had opgemerkt dat de camper met het varken daar geparkeerd stond. 

De Duitser is al teruggekeerd naar zijn land, maar wilde de situatie via de media aan de kaak stellen. Het is belangrijk op te merken dat de huidige dierenwelzijnswet varkens beschouwt als ‘verboden huisdieren’, hoewel als het dier al vóór de goedkeuring van de wetgeving werd gehouden, het de toewijzing van ‘huisdier’ tot aan zijn dood behoudt.

Ga naar de inhoud