Search
menu
Search

Zinloze moord in de Spaanse Pyreneeën leidt tot nationale verontwaardiging

Zinloze moord in de Spaanse Pyreneeën leidt tot nationale verontwaardiging
Beeld: Turismo de Aragón / web

Zinloze moord in de Spaanse Pyreneeën leidt tot nationale verontwaardiging

Begin deze week werd het rustige dorp Boltaña (Huesca) opgeschrikt door een brutale moord. Een zinloze discussie in een bar liep uit de hand en kostte een jongeman van 28 jaar het leven. De moord bedaart nationaal de gemoederen.

Voor Fernando Urbez Sarrablo had het gewoon een avond zoals zovele in een bar moeten zijn. Toen de jongen iets voor middernacht zag dat een klant weigerde zijn biertje te betalen, merkte hij op dat het dorp niet kon leven van wanbetalers. De man maakte zich uit de voeten en verscheen iets later weer. Een van de vrienden van Fernando zag dat hij terug was gekomen om problemen te zoeken. Voor men goed en wel wist wat er aan de hand was, stak de dader Fernando een mes in de borst. De jongen van 28 overleed ter plaatse nog voor de hulpdiensten arriveerden.

De zinloze moord zette het leven in het dorpje van amper 1.000 inwoners grondig op zijn kop. Fernando was er geliefd en gekend. Zijn dood bedaarde de gemoederen en mensen betuigden publiekelijk hun steun. De dader, S.D.E., beweert ondertussen dat hij zich niets van de feiten herinnert en zelf ook in een staat van shock is. Vandaag werd hij voor de rechtbank voorgeleid. Hij verborg zijn gezicht en werd uitgejouwd door een twintigtal vrienden van het slachtoffer. 

Indien hij het mes in zijn auto oppikte, kan men spreken van moord met opzet, wat een hogere straf met zich meebrengt. Indien S.D.E het mes al op zak had, volgt mogelijk een kleinere veroordeling voor doodslag. Het feit dat hij slechts één keer stak, betekent mogelijk dat hij niet de bedoeling had te doden.

Het zal alvast nog even duren voor in Boltaña de rust terugkeert. Dat een jongen van 28 om het leven komt voor een simpel biertje is natuurlijk bijzonder triest om te aanvaarden.

Ga naar de inhoud