skip to Main Content
Pop-Rockband KISS komt naar Barcelona en Madrid
Kiss (facebook)

Pop-Rockband KISS komt naar Barcelona en Madrid

MADRID/BARCELONA – De die-hard fans van de tachtiger jaren pop-rockband Kiss moeten zeker de onderstaande data in de agenda zetten want wellicht is het de laatste kans om de huidige bandleden Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer en Eric Singer live op het podium te zien tijdens de ‘The end of the road’ tour. Kiss komt naar Barcelona en Madrid voor de laatste concerten ooit.

Kiss heeft voor 2020 maar liefst 75 nieuwe concertdata bekend gemaakt waaronder twee in Spanje. Op 4 juli staat Kiss in Barcelona op het podium en de dag daarna op 5 juli in Madrid. Uiteindelijk zal Kiss op 17 juli 2021 in New York definitief afscheid nemen. Meer informatie over waar deze optredens zijn, wat deze gaan kosten en wanneer de voorverkoop begint is nog niet bekend gemaakt.

Kiss werd in 1973 opgericht door twee van de huidige bandleden Gene Simmons en Paul Stanley die samen met Ace Frehley en Peter Criss (beiden niet meer in de huidige band) ‘The Hottest Band in the World’ vormden. De bekendste hit ooit was ‘I was made for loving you baby’ uit 1979 waarmee de band wereldwijd doorbrak. In Amerika wordt Kiss tot de succesvolste bands aller tijden gerekend.

De groepsnaam Kiss is door Paul Stanley gekozen en ontleend aan een lied van The New York Dolls, ‘Looking for a kiss’. Het verhaal dat de naam een afkorting is van Knights in Satan’s Service of soortgelijke betekenissen werd voor het eerst vermeld in christelijke publicaties. Dit is door de band altijd ontkend. Een andere theorie over de naam is dat deze een afkorting zou zijn voor ‘Keep It Simple, Stupid’. 

In het begin werden de fans van Kiss vooral gegrepen door de extravagante kleding en optredens. Gekleed in futuristische kostuums met als maskers aandoende make-up en omgeven door rook en vuur wilde Kiss van elk concert een spektakel maken. In 1983 besloot de band om op te gaan treden zonder make-up maar in 1995 besloot men met de nieuwe bezetting van de band toch weer make-up te gaan dragen en was Kiss weer Kiss.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken