Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar

Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar
Beeld: Los Diezmos

Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De inwoners van het dorp Jabaloyas in de provincie Teruel in de autonome regio Aragón hebben de burgemeester uit zijn ambt gezet. Dat gebeurde na een motie van wantrouwen tegen Enrique Alvarez (PSOE) die door de inwoners gezien wordt als de schuldige voor het sluiten van de enige bar van het dorp.

En een dorp zonder bar is geen dorp meer, aldus de inwoners. Het dorp telt 57 inwoners die allemaal een stem hebben in de gemeenteraad. Tijdens de motie van wantrouwen tegen de burgemeester werd hij met 25 stemmen voor en 18 stemmen tegen uiteindelijk uit zijn ambt gezet.

De reden voor deze politieke oorlog is de sluiting van de enige bar van het dorp genaamd ‘Los Diezmos’. De inwoners en graag geziene gasten in de bar zien de burgemeester als de schuldige van deze sluiting omdat hij continue druk uitoefende op de huurster Marisol Tristán die uiteindelijk besloten heeft de bar te sluiten.

Terwijl de socialistische burgemeester Enrique Alvarez (volgens hem geheel onterecht) uit zijn ambt is gezet heeft de initiatiefnemer van de motie van wantrouwen Oscar Castillo, die zegt onafhankelijk te zijn maar zelf stemt op de extreemrechtse partij VOX, de positie van tijdelijke burgemeester overgenomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.