Search
menu
Search

Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar

Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar
Beeld: Los Diezmos

Inwoners dorp in Teruel sturen burgemeester weg vanwege gesloten bar

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – De inwoners van het dorp Jabaloyas in de provincie Teruel in de autonome regio Aragón hebben de burgemeester uit zijn ambt gezet. Dat gebeurde na een motie van wantrouwen tegen Enrique Alvarez (PSOE) die door de inwoners gezien wordt als de schuldige voor het sluiten van de enige bar van het dorp.

En een dorp zonder bar is geen dorp meer, aldus de inwoners. Het dorp telt 57 inwoners die allemaal een stem hebben in de gemeenteraad. Tijdens de motie van wantrouwen tegen de burgemeester werd hij met 25 stemmen voor en 18 stemmen tegen uiteindelijk uit zijn ambt gezet.

De reden voor deze politieke oorlog is de sluiting van de enige bar van het dorp genaamd ‘Los Diezmos’. De inwoners en graag geziene gasten in de bar zien de burgemeester als de schuldige van deze sluiting omdat hij continue druk uitoefende op de huurster Marisol Tristán die uiteindelijk besloten heeft de bar te sluiten.

Terwijl de socialistische burgemeester Enrique Alvarez (volgens hem geheel onterecht) uit zijn ambt is gezet heeft de initiatiefnemer van de motie van wantrouwen Oscar Castillo, die zegt onafhankelijk te zijn maar zelf stemt op de extreemrechtse partij VOX, de positie van tijdelijke burgemeester overgenomen.

Ga naar de inhoud