Schweppes moedigt Spanjaarden aan om 20 uur te dineren

Schweppes moedigt Spanjaarden aan om 20 uur te dineren
Beeld: Schweppes / Facebook

Schweppes moedigt Spanjaarden aan om 20 uur te dineren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Schweppes España is een publiciteitscampagne gestart onder de naam ¿y si cenamos a las 20H? ofwel ¿en wat als we om 20 uur avondeten? Daarmee wil het frisdrankmerk de horeca sector steunen die in de meeste regio’s van Spanje al om 22 of 23 uur moeten sluiten in verband met de avondklok (er zijn echter ook steeds meer regio’s waar de horeca dicht moet).

Het is algemeen bekend dat de Spanjaarden doorgaans pas laat in de avond dineren, meestal tussen 21 en 22.30 uur. Dat heeft met de cultuur te maken maar ook met de werktijden. Gaat men naar een restaurant dan kan het makkelijk voorkomen dat ze tot 1 uur ‘s nachts aan de tafel de ‘copa’ zitten te drinken. 

Maar nu heel Spanje een avondklok heeft en deze op de meeste plaatsen om 23 uur van kracht gaat (of 22 of 24 uur) hebben de meeste laat-eters een probleem omdat de restaurants eerder moeten sluiten en men voor 23 uur binnen moet zijn.

Daarom wil Schweppes de Spanjaarden aanmoedigen om eerder op de avond te dineren, te weten om 20 uur wat voor de Nederlanders en Belgen veel te laat is maar voor de Spanjaarden weer een of twee uur eerder.

Er worden televisiecommercials gepland, er worden grote billboards in de steden opgehangen en er is een campagne gestart op de sociale media. Daarnaast zijn er al grote groepen horecabedrijven zoals Larrumba, Paraguas, Arzábal, La Máquina, El Mordisco, Ramses en Oter die de Schweppes actie steunen.

Op Instagram en Facebook worden de volgende foto’s geplaatst waarbij ook de Nederlanders een vraag wordt gesteld: ‘Het wordt tijd om ons te vergeven voor de WK omdat we graag willen weten hoe jullie dat doen door om 20 uur te eten? Die vraag wordt ook gesteld aan de Fransen, Portugezen, Zwitsers, Britten, Duitsers en Zweden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.