Acht kamelen en een lama lopen rustig door het centrum van Madrid

Acht kamelen en een lama lopen rustig door het centrum van Madrid
Beeld: Policia Nacional / Twitter

Acht kamelen en een lama lopen rustig door het centrum van Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vroege vogels keken wel even raar op bij de kruising tussen de Aguacate en Via Lusitana straten in Madrid toen ze acht kamelen en een lama over straat zagen lopen. Even dacht men dat de Driekoningen al waren aangekomen in de Spaanse hoofdstad maar later bleek dat de beesten ontsnapt of vrijgelaten waren bij het Circo Quirón circus.

Veel getuigen hebben het spektakel wellicht niet gezien omdat dit om 5 uur ‘s morgens gebeurde maar het was toch een vreemd gezicht. Het waren agenten van de politie in Madrid die tijdens een nachtelijke patrouille de dieren los op straat zagen lopen en meteen in de achtervolging gingen, die niet erg lang duurde.

Voor de duidelijkheid, in Madrid leven geen kamelen en lama’s op straat dus deze dieren moesten ergens anders vandaan komen. En dat bleek ook zo te zijn. Waarschijnlijk hadden ze geen zin meer om een onderdeel van een show te zijn en besloten de kamelen en lama te vluchten en het circus Circo Quirón te verlaten.

Volgens het circus waren de dieren echter niet ontsnapt maar gaat het om een sabotage-actie van een groep radicale dierenactivisten die zo protesteren tegen het gebruik van dieren in circussen, iets wat overigens in veel autonome regio’s al verboden is, net zoals in de Madrid regio. Maar kamelen en lama’s worden door de gemeentelijke regels nog gezien als huisdieren en dus mogen deze dieren gebruikt worden in shows.

Volgens het circus worden ze al lange tijd lastig gevallen door de groep dierenactivisten die al eens een overval hebben gepleegd, twee zeboes hebben vrijgelaten en werden betrapt tijdens een bevrijdingspoging van leeuwen.

Ga naar de inhoud