Bijna 11 procent van de inwoners van Spanje kan de woning niet verwarmen

Bijna 11 procent van de inwoners van Spanje kan de woning niet verwarmen
Beeld: Freepik

Bijna 11 procent van de inwoners van Spanje kan de woning niet verwarmen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de cijfers van Eurostat kan 10,9% van de inwoners van Spanje de eigen woning niet verwarmen in de winter vanwege een gebrek aan financiële middelen. Daarmee kleurt Spanje blauw op de EU-kaart terwijl buurland Portugal donkerblauw is met 17,5% en Duitsland lichtblauw met 9%.

Een EU-brede enquête concludeerde dat in 2020 8% van de EU-bevolking zei dat ze hun huis niet voldoende warm konden houden. De situatie varieerde in de EU-lidstaten, waarbij het grootste deel van de mensen zei dat ze hun huis niet voldoende warm konden houden geregistreerd werd in Bulgarije (27%) gevolgd door Litouwen (23%), Cyprus (21%) en Portugal en Griekenland (beiden met ongeveer 17%).

Spanje heeft 10,9% van de bevolking die in 2020 zei de eigen woning niet te kunnen verwarmen vanwege een gebrek aan financiële middelen, iets wat met de stijgende energieprijzen alleen maar hoger kan zijn in de winter 2021/2022. Nederland (2,4) staat samen met Oostenrijk (1,5), Finland (1,8) en Tsjechië (2,2) op de lijst met ongeveer 2% van de bevolking terwijl dat in België 4,1% is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.