FC Barcelona heeft clubicoon Xavi als plaatsvervanger van Koeman aangewezen als trainer

FC Barcelona heeft clubicoon Xavi als plaatsvervanger van Koeman aangewezen als trainer
Beeld: Al Sadd / Twitter

FC Barcelona heeft clubicoon Xavi als plaatsvervanger van Koeman aangewezen als trainer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – De oud Barça-speler Xavi Hernandez is de nieuwe hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal bij FC Barcelona geworden. Daarmee volgt hij de voortijdig ontslagen Ronald Koeman op en keert hij na zes jaar afwezigheid terug naar zijn oude club. Hij verlaat de Qatarese club Al Sadd, zoals vermeld op Twitter. Maar daarna meldde FC Barcelona dat de deal nog niet rond was, iets wat later op vrijdag wel bevestigd werd door de Catalaanse topclub. Xavi wordt op 8 november gepresenteerd.

Met de komst van Xavi Hernandez keert een clubicoon terug naar FC Barcelona, iets wat een nieuwe impuls moet geven bij de Catalaanse club die na het vertrek van Leo Messi niet meer hetzelfde is. Xavi speelde tussen 1998 en 2015 maar liefst 767 officiële wedstrijden. Hij won in al die jaren vier keer de Champions League, veroverde acht LaLiga landstitels en wist drie keer de Copa del Rey mee naar Barcelona te nemen. Hij speelde daarnaast ook 133 wedstrijden met het Spaanse elftal.

Wat betreft zijn trainers kunsten staat hij echter nog in de kinderschoenen. Hij vertrok na zijn Barcelona-carrière naar Qatar om bij Al Sadd te gaan spelen. In 2019/2020 werd hij bij dezelfde club de hoofdtrainer waarmee hij korte tijd veel successen wist te scoren. Xavi heeft bij de Qatarese club nog een contract tot 2023 maar klaarblijkelijk zijn Al Sadd en FC Barcelona tot een overeenkomst gekomen.

Xavi zal het niet makkelijk krijgen bij zijn oude club want Barça staat er niet zo goed voor dit voetbalseizoen. FC Barcelona staat in de LaLiga landscompetitie op een teleurstellende negende plaats met slechts 16 punten terwijl aartsrivaal Real Madrid met 24 punten op de tweede plaats staat. Ook in de Champions League verloopt het niet soepel dit jaar. Daarnaast heeft de Catalaanse club enorme financiële problemen en een torenhoge schuld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.