Vliegveld Mallorca lange tijd gesloten vanwege 23 ontsnapte Marokkaanse passagiers

Vliegveld Mallorca lange tijd gesloten vanwege 23 ontsnapte Marokkaanse passagiers
Beeld: Fabrizio Berni GFDL / Wikimedia

Vliegveld Mallorca lange tijd gesloten vanwege 23 ontsnapte Marokkaanse passagiers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Het leek volgens veel passagiers van diverse vliegtuigen bij de luchthaven van Palma de Mallorca wel een film waarin ze waren beland. Het vliegveld van Mallorca moest gedurende uren gesloten worden waardoor er geen vliegtuigen konden landen en vertrekken. Een twintigtal Marokkaanse passagiers van een vliegtuig dat een tussenlanding moest maken vluchtten en begonnen over de landingsbanen te rennen. Uiteindelijk konden de vliegtuigen weer gaan vliegen en later werden eerst 6 en daarna nog eens 5 van de 23 gevluchte Marokkaanse passagiers gearresteerd.

Vrijdagavond rond 19 uur moest een vliegtuig van Air Arabia Maroc dat op weg was van Casablanca in Marokko naar Turkije een gedwongen tussenlanding maken bij de luchthaven van Palma de Mallorca. De reden, een passagier met diabetes was onwel geworden en moest meteen medische assistentie krijgen. Toen het vliegtuig eenmaal geland was en de ambulance de zieke man uit het vliegtuig haalde, wist een groep van 23 passagiers uit het vliegtuig te ontsnappen en zich snel te verspreiden over de donkere landingsbaan.

Meteen werd al het vliegverkeer stil gelegd en konden vliegtuigen niet vertrekken maar mochten er ook geen vliegtuigen landen vanwege het gevaar van mensen op de landingsbaan. De politie begon meteen met de zoektocht naar de 23 gevluchte Marokkaanse mannen maar die zoektocht duurde langer dan gedacht. Uiteindelijk werd groen licht gegeven en mochten de vliegtuigen weer landen en vertrekken maar de mannen waren nog niet gevonden.

De politie vermoedt dat dit een geplande operatie was en de vermeende zieke passagier werd dan ook aangehouden en zal ondervraagd worden. Uren later na de vlucht van de mannen kon de politie, die in grote getale aanwezige was, zes en daarna nog eens vijf van de drieëntwintig Marokkaanse mannen arresteren. Men gaat er vanuit dat de actie gepland was zodat de Marokkaanse mannen illegaal Spanje binnen konden komen. Er wordt nog gezocht naar de overige 12 mannen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.