skip to Main Content
Het Nederlandse LeasePlan plant 21.000 bomen in Castilla y León
LeasePlan

Het Nederlandse LeasePlan plant 21.000 bomen in Castilla y León

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALENCIA – De Nederlandse beheerder van leaseauto’s LeasePlan heeft eind november in samenwerking met Life Land en de regionale overheid van de autonome deelstaat Castilla y León een plan gelanceerd waarbij er op verschillende plaatsen rondom Palencia 21.000 bomen gepland worden.

Het gaat in het geval van dit plan om nieuwe bomen bij Matamorisca en Pomar de Valdivia in Palencia. LeasePlan heeft het plan gefinancierd met 120.00 euro waarbij er 21.000 bomen gepland worden en gedurende de komende jaren het onderhoud en ontwikkeling daarvan gefinancierd is.

De herbebossing in de dorpen van Palencia heeft als doel om te proberen de aangetaste gebieden na het plaatsen van de bomen via een innovatief plantagesysteem gedurende het eerste kritische jaar te beschermen. De nieuwe bomen worden namelijk in een bioafbreekbare cocoon gepland waarin 25 liter water opgeslagen kan worden waardoor er een betere wortelontwikkeling plaatsvindt.

De geplante bomen worden daarna gedurende enkele jaren gecontroleerd door middel van satellietsystemen en drones die het mogelijk maken om gegevens te verzamelen over de ontwikkeling van de bomen.

Bij het plaatsen van de bomen en de presentatie van het project was ook de Nederlandse Ambassadeur Matthijs van Bonzel aanwezig die samen met de vertegenwoordiging van de Junta de Castilla y León het belang van dit soort private initiatieven aankaarten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. 21000 klinkt veel maar is bijna niets. Kost volgens mij ook niet zoveel, zeker voor zo’n grote club niet. Maar goede sier maken, leuke foto, ach en daarna weet lekker co2 met het lease park de lucht in laten blazen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken