Het Nederlandse LeasePlan plant 21.000 bomen in Castilla y León

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Het Nederlandse LeasePlan plaatst 21.000 bomen in Castilla y León
Beeld: LeasePlan

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALENCIA – De Nederlandse beheerder van leaseauto’s LeasePlan heeft eind november in samenwerking met Life Land en de regionale overheid van de autonome deelstaat Castilla y León een plan gelanceerd waarbij er op verschillende plaatsen rondom Palencia 21.000 bomen gepland worden.

Het gaat in het geval van dit plan om nieuwe bomen bij Matamorisca en Pomar de Valdivia in Palencia. LeasePlan heeft het plan gefinancierd met 120.00 euro waarbij er 21.000 bomen gepland worden en gedurende de komende jaren het onderhoud en ontwikkeling daarvan gefinancierd is.

De herbebossing in de dorpen van Palencia heeft als doel om te proberen de aangetaste gebieden na het plaatsen van de bomen via een innovatief plantagesysteem gedurende het eerste kritische jaar te beschermen. De nieuwe bomen worden namelijk in een bioafbreekbare cocoon gepland waarin 25 liter water opgeslagen kan worden waardoor er een betere wortelontwikkeling plaatsvindt.

De geplante bomen worden daarna gedurende enkele jaren gecontroleerd door middel van satellietsystemen en drones die het mogelijk maken om gegevens te verzamelen over de ontwikkeling van de bomen.

Bij het plaatsen van de bomen en de presentatie van het project was ook de Nederlandse Ambassadeur Matthijs van Bonzel aanwezig die samen met de vertegenwoordiging van de Junta de Castilla y León het belang van dit soort private initiatieven aankaarten.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.