Het Nederlandse LeasePlan plant 21.000 bomen in Castilla y León

Het Nederlandse LeasePlan plaatst 21.000 bomen in Castilla y León
Beeld: LeasePlan

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALENCIA – De Nederlandse beheerder van leaseauto’s LeasePlan heeft eind november in samenwerking met Life Land en de regionale overheid van de autonome deelstaat Castilla y León een plan gelanceerd waarbij er op verschillende plaatsen rondom Palencia 21.000 bomen gepland worden.

Het gaat in het geval van dit plan om nieuwe bomen bij Matamorisca en Pomar de Valdivia in Palencia. LeasePlan heeft het plan gefinancierd met 120.00 euro waarbij er 21.000 bomen gepland worden en gedurende de komende jaren het onderhoud en ontwikkeling daarvan gefinancierd is.

De herbebossing in de dorpen van Palencia heeft als doel om te proberen de aangetaste gebieden na het plaatsen van de bomen via een innovatief plantagesysteem gedurende het eerste kritische jaar te beschermen. De nieuwe bomen worden namelijk in een bioafbreekbare cocoon gepland waarin 25 liter water opgeslagen kan worden waardoor er een betere wortelontwikkeling plaatsvindt.

De geplante bomen worden daarna gedurende enkele jaren gecontroleerd door middel van satellietsystemen en drones die het mogelijk maken om gegevens te verzamelen over de ontwikkeling van de bomen.

Bij het plaatsen van de bomen en de presentatie van het project was ook de Nederlandse Ambassadeur Matthijs van Bonzel aanwezig die samen met de vertegenwoordiging van de Junta de Castilla y León het belang van dit soort private initiatieven aankaarten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Nou Ramon, als het bijna niets kost, wanneer ga jij er 21.000 planten?

21000 klinkt veel maar is bijna niets. Kost volgens mij ook niet zoveel, zeker voor zo’n grote club niet. Maar goede sier maken, leuke foto, ach en daarna weet lekker co2 met het lease park de lucht in laten blazen.

Bedrijven doen zoiets vaak als CO2-compensatie.

Mooi initiatief, dit verdiend navolging.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.