Search
menu
Search

Activiste Greta Thunberg op tijd voor vrijdag-manifestatie in Madrid aangekomen

Oeps ... foto ontbreekt!

Activiste Greta Thunberg op tijd voor vrijdag-manifestatie in Madrid aangekomen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De 16-jarige Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg is vanuit Lissabon waar ze eerder deze week met een catamaran arriveerde, per trein naar Madrid gereisd om aanwezig te zijn tijdens de COP25 klimaattop. Het was een 10 uur durende treinreis maar rond 08.40 uur vrijdagmorgen arriveerde ze in Madrid, net op tijd om bij de vrijdag-manifestatie aanwezig te zijn.

De klimaattop is afgelopen maandag 2 december begonnen en voor deze vrijdag 6 december (nationale feestdag in Spanje) staat zoals elke vrijdag de Friday for Future protestmars gepland. Deze vertrekt om 18 uur bij de Casa Encendida in het centrum van Madrid.

Haar aankomst op het Chamartin treinstation in de Spaanse hoofdstad ging niet helemaal geruisloos want er was een enorme mediabelangstelling voor de jonge activiste. Er was ook veel politie aanwezig om de aankomst van Greta zonder incidenten te laten verlopen.

Om in Spanje te komen heeft de jonge Zweedse bijna een hele maand moeten reizen. Op 3 december kwam Greta Thunberg aan in de haven San Amaro in Lissabon na een drie weken durende catamaran reis nadat de COP25 in Chile werd afgelast en werd verplaatst naar Madrid.

Ga naar de inhoud