Activiste Greta Thunberg op tijd voor vrijdag-manifestatie in Madrid aangekomen

Activiste Greta Thunberg op tijd voor vrijdag-manifestatie in Madrid aangekomen
Beeld: Europa Press

MADRID – De 16-jarige Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg is vanuit Lissabon waar ze eerder deze week met een catamaran arriveerde, per trein naar Madrid gereisd om aanwezig te zijn tijdens de COP25 klimaattop. Het was een 10 uur durende treinreis maar rond 08.40 uur vrijdagmorgen arriveerde ze in Madrid, net op tijd om bij de vrijdag-manifestatie aanwezig te zijn.

De klimaattop is afgelopen maandag 2 december begonnen en voor deze vrijdag 6 december (nationale feestdag in Spanje) staat zoals elke vrijdag de Friday for Future protestmars gepland. Deze vertrekt om 18 uur bij de Casa Encendida in het centrum van Madrid.

Haar aankomst op het Chamartin treinstation in de Spaanse hoofdstad ging niet helemaal geruisloos want er was een enorme mediabelangstelling voor de jonge activiste. Er was ook veel politie aanwezig om de aankomst van Greta zonder incidenten te laten verlopen.

Om in Spanje te komen heeft de jonge Zweedse bijna een hele maand moeten reizen. Op 3 december kwam Greta Thunberg aan in de haven San Amaro in Lissabon na een drie weken durende catamaran reis nadat de COP25 in Chile werd afgelast en werd verplaatst naar Madrid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

50
Reageer op dit artikel

21 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
martin-anoniem

Eigenlijk is het altijd al zo geweest dat de boodschapper gestenigd werd en het volk weer overging tot de orde van de dag.

Jargon

Zielig en stumperig meisje is opgehitst als een valse hond en is gelijk aan een pedofiele gebruiksvoorwerp van geesteszieke machthebbers. Dit meisje wordt misbruikt door de geldbeluste ouders en vooral misbruikt door degene die via de klimaatveranderingreligie de zakken vullen door klimaatinvesteringen en meer klimaatbelastingen af te dwingen en de burgers daarmee in grote problemen storten die het geheel moeten ophoesten. Het klimaat is daarbij slechts één van de vele manieren Europa en de burgers uit te kleden en rijp voor de sloop te maken. Alles moet en zal kapot. En Greta Thurnberg zou van de duistere (ouderlijke) macht moeten… Lees verder »

Nel Blaauwiekel

Hoort dit kind niet op school te zitten? Er is toch een schoolplicht?

Eugenia

Nou, dat denk ik dus ook. Maar tegelijkertijd vermoed ik dat geen enkele school een dusdanig gehersenspoeld kind erbij wil hebben.

Johanna

Gestoorde griet, zet ze weer terug op haar zeilboot, zodat naar haar eigen land en huis kan gaan varen.

RLS

Ben het met bijna iedereen eens, maar ik behoor niet tot de categorie “beste
vrienden”…….meneer Pierre. en met u ben ik het dus helemaal NIET eens.
Het is een ellendig stuk schepsel, ze moet op school zitten en de indoctrinatie
van haar omgeving vergeten. Die linkse hap verpest met recht de hele wereld.
Te beginnen met die lummel van Al Gore en te bedenken dat hij een huis heeft
ergens aan de kust van Florida ……hoe gek ben je dan.??

Maikel

Jammer dat zij op zo een voetstuk is geplaatst. De discussie is nu vaak ober Greta ja of nee… niet eens meer het klimaat.

Marian

Er is niks aan de hand met het klimaat. We worden continu bang gemaakt. Gat in de ozonlaag, opwarming van de aarde, rijzende zeespiegel, smeltende gletschers, koraalriffen dood, uitstervende ijsberen … binnen 20 jaar bestaat de aarde niet meer. Schei toch uit. Klopt helemaal niks van. We horen niks meer over het gat in de ozonlaag. Er zijn meer ijsberen dan ooit. The great Barrier Reef floreert weer. Obama, ook zo’n klimaatadept, heeft onlangs een miljoenen-villa laten bouwen in Martha’s Vineyard. En weet je waar? Aan de rand van de zee! Hij gelooft dus zelf niet in een rijzende zeespiegel.… Lees verder »

Juan74

Kijk Marian heeft de politiek goed door.
Geldklopperij en belastingen verhogen dat is enige dat men wil ermee.

Son

Marian inderdaad weten we dit al veel langer
Ik toch
Maak mij ook geen zorgen hierover en lig hier niet wakker van
Ik doe gewoon verder met wat ik altijd doe
Maar dat het om geld draait dat is duidelijk en merken we langs alle kanten en hebben daar geen invloed op
Belastingen enz omhoog op alles wat je nodig hebt en waar je niet buiten kan

krullie

ja zal jou tijd wel duren
lekker makkelijk
zeker geen kinderen marian en zo ja, lekker slim bezig.

krullie

bijzonder dat een meisje van 16 jaar zoveel weerstand kan oproepen bij een generatie die deze aarde volledig verkloot heeft
komt misschien omdat ze niet op de inhoud durfen in te gaan

Van Dale

durVen

riabezemer@gmail.com

Zeurpiet

krullie

dank je

Luc

En wie betaalt er al deze fratsen ????

Elly

O ja en de trein is wel milieu vriendelijk die gaat vooruit op……… ze had de ezel moeten nemen of gewoon gaan lopen. Ja helaas dan was ze niet op tijd geweest maar ja je kan ook niet alles goed doen tegenwoordig iedereen heeft zo veel haast

Anoniem

Heel dat gezever over dat schepseltje ben ik kotsbeu ! Snap niet hoe “wereldleiders”met deze linkse snotneus in gesprek willen gaan .

maclaren0@gmail.com

En hoe gaat deze snotneus nu van Madrid terug naar Zweden met de EZEL

Vandam

Greta Thunberg publiceerde zeer onlangs in een artikel in Project Syndicate . Ze schreef: ‘`The climate crisis in not just about the environment. It s a crisis of human rights, of justice, and of political will. Colonial, racist and patriarchal oppressive systems hace created and fueled them. We NEED TO DISMANTLE THEM ALL”. Zo, kleine onschuldige liefste Greta SPEARHEADS de gehele (ultra) linkse (PC) oorlog tegen ALLES wat westers is, met zijn goede en slechte kanten. In de proviciehoofstad Soria waar ik geregeld kom zag oik onlangs een nieuwe graffiti op een prive huis, getekend door een anarchistische organizatie: Geen… Lees verder »

Eddy

Gewoon een gestoorde nul niet meer of minder.Onbegrijpelijk hoe politici zich belachelijk maken om zich met zoiets bezig te houden.

Anoniem

Eddy , gewoon…………….omdat de meeste politici nog grotere nullen zijn!

Pierre

Beste vrinden, Ik voel dat jullie een beetje kwaad zijn op deze geweldige mileuactiviste.Dat is toch helemaal niet nodig beste vrinden.zei is het boegbeeld van een wereldwijde campagne voor het milieu en de bedreigde wereld.Eerlijk gezegd beste vrinden.Ik ben trots op haar en zou willen dat het mijn dochter zou zijn.Ben trots op haar.Bovendien beste vrinden: Opkomen voor milieu en natuur is niet links of rechts.Het is van ons allemaal.Sta dus 1000% achter haar beste vrinden.Zouden jullie ook moeten doen.Ja klopt beste vrinden ben best wel kwaad op jullie en op jullie kortzichtigheid.Wat zei die kleine meid presteert moeten jullie… Lees verder »

Juan74

Aldus ene Pierre…..
Lees je reactie eerst ff voor je hem plaatst volgende keer AUB!

Raptor

De goden zijn geprezen. Ik dacht dat dat arme kind deze belangrijke meeting zou missen. Ik ga even liggen nu. Even bijkomen….

Cor

Een buikspreekpop misnruikt door het rooie en communistische geteisem

Eugenia

Inderdaad! En zij zijn degenen die haar “childhood” gestolen hebben.

marian

“How dare you. You have stolen my childhood”, riep ze uit. Waar heeft ze het over? Een 16-jarige die het leven van een diva leidt. Met een catamaran de oceaan over, meetings met de “groten” der aarde … Mijn haren gaan overeind staan, als ik dat kind zie.

Juan74

Idd, kots materiaal dat kind

Lief

Ik heb enorme bewondering voor dit meisje! Dat ze hier en daar een steek laat vallen heeft met haar leeftijd te maken.

Anoniem

Bewondering voor een door haar ouders opgedrongen en gepuscht schepsel ,dergelijk kind hoort op de schoolbank te zitten en geen plezier tochtjes te maken .En als ze dan toch wil demonstreren dat ze dat na schooltijd doet ,maar ja dan staat ze niet genoeg in de belangstelling !

Pank

Sorry, maar daar is maar één benaming voor: “Mental Cruelty”.

mienivanbaardewijk@hotmail.com

Ja, ja dat kan nog wat worden met dat kind.
Zijn ze in Zweden niet leerplichtig met 16 jaar?
Aandacht genoeg, maar of het altijd de positieve aandacht welke ze had verwacht?
Nou, ik denk et niet.

Marc

Jaja, verachting voor wat? Begrijpelijk dat haar boodschap ongemakkelijk is, voor mensen voor wie op en neer naar Spanje vliegen inmiddels verworden is tot een gebruiksgoed. Bedenk nog maar eens wat je je nabije (eigen?) nageslacht achterlaat als het zo doorgaat, en vergeet maar wat toekomstige generaties je zullen verwijten. Zij zullen dan echt ‘vuil’ kijken.

Anoniem

Marc hoe zijt gij in Spanje toegekomen …………met de roeiboot zeker ?

Eugenia

😂

Son

Met Greta met de catamaran ???
Of nee Marc woont daar waarschijnlijk al langer
Dan met de auto misschien ???
Nee das ook ni proper
Ik denk dan toch te voet 😅😂🤣😆😀

Marc

Ja hoor, heb geen moeite met humor.

Son

Dat hebben we allemaal hoor ” humor ”
Spanjegangers of bewoners zij allemaal vrolijke mensen 😍

Marc

Beste ‘anoniem’:
Dat zal ik je vertellen, met de trein! ‘s Ochtends vertrokken uit Nederland, ‘s avonds heerlijk aan de cena in het Baskenland. Zonder hiermee te pretenderen dat ik een voorbeeldige ‘groene’ koorknaap ben. Ik laat het hierbij. Het aantal reacties veronderstelt een brisant onderwerp, maar ik acht Spanje Vandaag geen geschikt podium voor het voeren van een dergelijk – kennelijk controversieel – onderwerp.

Marc

[rectificatie] … een dergelijke – kennelijk controversiele – discussie.

Juan74

Ja, want treinen zijn ¨groen¨???
Denk je dat die dingen op lucht rijden of wat?
Alle vervoer geeft direct of indirect vervuiling.
Is het niet tijdens het vervoer, dan wel tijdens de productie toen het gemaakt werd.
Dus, neen, je bent geen geweldig groen voorbeeld, je had ook gewoon in Nederland kunnen blijven dan had je je niet druk hoeven maken wel vervoersmiddel je zou moeten nemen voor een reis naar Spanje.

Nel Blaauwiekel

Beste Marc, de trein is ook niet klimaatbewust hoor. Je had, als je zo voor het klimaat bent, waarschijnlijk toch moeten lopen of fietsen.

Juan74

Precies Nel, maar dan mag die onderweg geen scheten laten, anders komen we weer over het stikstof quota heen!

Eric

Zij staat voor alles wat ik veracht.
Nog nooit zoveel weerzin tegen een puber gehad.
Afgekeurd !
Over twee jaar vergeten.

PH43

Gehersenspoeld kind met een bijna waanzinnige blik in haar open. Misbruikt door op hol geslagen klimaatdrammers die haar jeugd voorgoed van haar afgenomen.

martin-anoniem

Wat kan dat kind toch altijd vuil kijken.

Rob

Ik denk dat ze teveel asperges heeft gegeten. Daar ga je raar van kijken en denken.

Ernest

Veroorzaker milieuproblemen…..
Gevolgen voor veroorzaker…..
Veroorzaker elimineren maar oh hoe moeten we overleven zonder al die producten die communicatie zo eenvoudig maakt….hoe respecteren we het milieu als we elkaar niet eens kunnen respecteren!!!
Geniet van elk moment…een ander doet het niet voor je!!

Juan74

Tja, Rob, tegenwoordig hebben alle kinderen volgens de artsen wel iets dat niet klopt. Vroeger was je gewoon een druk kind, nu heb je ADHD.
Dit kind is enigszins vreemd, dus heeft ze Asperger.
Overal plakken ze een sticker op en laten nu stickers heel slecht zijn voor het milieu!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.