Britse vrouw overleeft langste hartstilstand ooit in Catalaanse Pyreneeën

Britse vrouw overleefd langste hartstilstand ooit in Catalaanse Pyreneeën
Beeld: Twitter

Britse vrouw overleeft langste hartstilstand ooit in Catalaanse Pyreneeën

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De 34-jarige Britse Audrey Mash heeft een hartstilstand van maar liefst zes uur overleefd. Volgens de doktoren van het Hospital Vall d’Hebron in Barcelona is dat de langste hartstilstand ooit ter wereld waarbij de persoon in kwestie dat overleefd. De reden van dit ‘medisch wonder’ is de staat van onderkoeling waarin ze verkeerde toen ze de hartstilstand kreeg in de Catalaanse Pyreneeën.

De hartstilstand van Audrey was te wijten aan een ernstige onderkoeling die de vrouw leed toen ze werd verrast door een zware sneeuwstorm tijdens een excursie die ze afgelopen dinsdag met haar man Rohan Schoeman ondernam op de route tussen de berghut (refugio) Coma de Vaca en Núria in de provincie Gerona.

De staat van onderkoeling waarin Audrey zich bevond toen ze met een temperatuur van slechts 20,2 graden het ziekenhuis binnen werd gebracht, heeft ervoor gezorgd dat de organen bewaard bleven omdat weinig bloed en zuurstof de organen konden bereiken.

Ze mag van geluk spreken en het is een medisch wonder want de hypothermie was bijna de dood van Audrey geworden maar tegelijkertijd heeft het haar ook gered van de dood omdat haar organisme en vooral haar hersenen niet achteruit gingen. De doktoren zeggen dat als de temperatuur van Audrey hetzelfde was gebleven ze de hartstilstand waarschijnlijk niet had overleefd.

Haar echtgenoot Rohan Schoeman bleef bij zijn vrouw totdat de reddingsploegen arriveerden, iets dat op zich ook al moeilijk was volgens de brandweer. Uiteindelijk werd het tweetal op 2.563 meter hoogte door middel van een helikopter gered waarna Audrey naar het ziekenhuis werd gebracht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.