Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden

Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden
Beeld: Proyecto Mastral / Twitter

ALICANTE – Strandwandelaars hebben woensdag op een strand in Torrevieja (Alicante) ter hoogte van Cala Piteras het dode lichaam gevonden van een dolfijn. Het gaat om een exemplaar van de gestreepte dolfijn soort ofwel Stenella coeruleoalba die tot wel 60 jaar oud kunnen worden. 

Het lichaam van de overleden dolfijn is door de gemeente overgebracht naar de Universiteit van Valencia waar een necropsie wordt uitgevoerd om te bepalen waar de dolfijn aan overleden is.

Volgens het bericht van Proyecto Mastral op Twitter is het vreemd om een exemplaar van de ‘delfin listado’ te zien want deze leven normaal ver weg van de lust. Het lichaam had aan de zijkant enkele markeringen die wellicht zijn veroorzaakt door ‘delfines mulares’ ofwel tuimelaars.

Het is niet ongewoon om lichamen van dolfijnen op stranden aan te treffen in Spanje want in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan leven veel dolfijnen. Normaal komen deze dieren niet zo dicht bij de kust maar in dit geval gaat het waarschijnlijk om een ziek en gedesoriënteerd exemplaar.

Dolfijnen spotten

In de Middellandse Zee is het mogelijk om dolfijnen te zien waarbij populaire plaatsen zijn in Cabo de Palos en Cabo de Gata in Almería in Andalusië en voor de kust van Cartagena in Murcia waar ook potvissen voorkomen.

LEESTIP: Waar kun je dolfijnen kijken in Spanje

Daarnaast komen er regelmatig dolfijnen voor die bij de kust van de Costa Brava en Barcelona zwemmen of dichtbij de Balearen eilanden zoals Mallorca en Ibiza komen en zichzelf soms laten zien bij de kust van de Costa Blanca en de regio Valencia. Naast dolfijnen zijn daar ook regelmatig walvissen te zien.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Waar je ook dolfijnen en walvissen kan spotten is in de straat van Gibraltar.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.