Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden

Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden
Beeld: Proyecto Mastral / Twitter

Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Strandwandelaars hebben woensdag op een strand in Torrevieja (Alicante) ter hoogte van Cala Piteras het dode lichaam gevonden van een dolfijn. Het gaat om een exemplaar van de gestreepte dolfijn soort ofwel Stenella coeruleoalba die tot wel 60 jaar oud kunnen worden. 

Het lichaam van de overleden dolfijn is door de gemeente overgebracht naar de Universiteit van Valencia waar een necropsie wordt uitgevoerd om te bepalen waar de dolfijn aan overleden is.

Volgens het bericht van Proyecto Mastral op Twitter is het vreemd om een exemplaar van de ‘delfin listado’ te zien want deze leven normaal ver weg van de lust. Het lichaam had aan de zijkant enkele markeringen die wellicht zijn veroorzaakt door ‘delfines mulares’ ofwel tuimelaars.

Het is niet ongewoon om lichamen van dolfijnen op stranden aan te treffen in Spanje want in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan leven veel dolfijnen. Normaal komen deze dieren niet zo dicht bij de kust maar in dit geval gaat het waarschijnlijk om een ziek en gedesoriënteerd exemplaar.

Dolfijnen spotten

In de Middellandse Zee is het mogelijk om dolfijnen te zien waarbij populaire plaatsen zijn in Cabo de Palos en Cabo de Gata in Almería in Andalusië en voor de kust van Cartagena in Murcia waar ook potvissen voorkomen.

LEESTIP: Waar kun je dolfijnen kijken in Spanje

Daarnaast komen er regelmatig dolfijnen voor die bij de kust van de Costa Brava en Barcelona zwemmen of dichtbij de Balearen eilanden zoals Mallorca en Ibiza komen en zichzelf soms laten zien bij de kust van de Costa Blanca en de regio Valencia. Naast dolfijnen zijn daar ook regelmatig walvissen te zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.