Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden

Dode dolfijn op strand Torrevieja gevonden
Beeld: Proyecto Mastral / Twitter

ALICANTE – Strandwandelaars hebben woensdag op een strand in Torrevieja (Alicante) ter hoogte van Cala Piteras het dode lichaam gevonden van een dolfijn. Het gaat om een exemplaar van de gestreepte dolfijn soort ofwel Stenella coeruleoalba die tot wel 60 jaar oud kunnen worden. 

Het lichaam van de overleden dolfijn is door de gemeente overgebracht naar de Universiteit van Valencia waar een necropsie wordt uitgevoerd om te bepalen waar de dolfijn aan overleden is.

Volgens het bericht van Proyecto Mastral op Twitter is het vreemd om een exemplaar van de ‘delfin listado’ te zien want deze leven normaal ver weg van de lust. Het lichaam had aan de zijkant enkele markeringen die wellicht zijn veroorzaakt door ‘delfines mulares’ ofwel tuimelaars.

Het is niet ongewoon om lichamen van dolfijnen op stranden aan te treffen in Spanje want in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan leven veel dolfijnen. Normaal komen deze dieren niet zo dicht bij de kust maar in dit geval gaat het waarschijnlijk om een ziek en gedesoriënteerd exemplaar.

Dolfijnen spotten

In de Middellandse Zee is het mogelijk om dolfijnen te zien waarbij populaire plaatsen zijn in Cabo de Palos en Cabo de Gata in Almería in Andalusië en voor de kust van Cartagena in Murcia waar ook potvissen voorkomen.

LEESTIP: Waar kun je dolfijnen kijken in Spanje

Daarnaast komen er regelmatig dolfijnen voor die bij de kust van de Costa Brava en Barcelona zwemmen of dichtbij de Balearen eilanden zoals Mallorca en Ibiza komen en zichzelf soms laten zien bij de kust van de Costa Blanca en de regio Valencia. Naast dolfijnen zijn daar ook regelmatig walvissen te zien.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Mirjam

Waar je ook dolfijnen en walvissen kan spotten is in de straat van Gibraltar.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.