Spaans tweede verblijf nog altijd ruim 30% goedkoper dan op piek

Costa del Solden: Spaans tweede verblijf nog altijd ruim 30% goedkoper dan op piek
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Een tweede verblijf in Spanje blijft een prima alternatief voor het spaarboekje. De prijzen zijn sinds het dieptepunt in de crisis wel al gestegen, maar uit de meeste recente cijfers van het Spaanse notariaat blijkt dat ze nog een pak onder de piekprijs liggen. Zo betaal je in de bij Belgen populairste regio Costa Blanca nog altijd 34 procent minder.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar bedroeg de gemiddelde prijs in Spanje 1.638 euro per bebouwde vierkante meter. Dat is nog een heel eind verwijderd van de 2.101 euro vlak voor het uitbreken van de crisis in 2007. Om precies te zijn: 22 procent. 

“In de belangrijkste regio voor tweede verblijven, de Costa Blanca met bekende steden zoals Alicante, Benidorm, Denia en Torrevieja, zijn de verschillen zelfs nog groter. Daar betaal je nu gemiddeld 1.524 euro, terwijl dat op het hoogtepunt 2.296 euro was. Je doet je dus nog altijd 34 procent profijt in vergelijking met dik tien jaar geleden”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates, al bijna een kwarteeuw de toonaangevende Belgische makelaar in de regio.

Indrukwekkende cijfers

De aantrekkelijke prijzen verklaren waarom nog altijd massaal veel buitenlanders ervoor kiezen om in Spanje een tweede verblijf te kopen. “De Britten spannen de kroon, maar de Belgen vormen de vierde grootste groep en waren in het derde kwartaal van dit jaar met 944. Als je de cijfers over een langere termijn bekijkt, ogen ze nog indrukwekkender: in een periode van amper vijf jaar kochten zowat 15.000 landgenoten een stek onder de Spaanse zon.”

Beter dan ooit tevoren

Bij Hip Estates verwachten ze niet dat de aanhoudende populariteit de prijzen de hoogte injaagt. “Specialisten voorspellen de komende jaren maar een lichte stijging en zelfs een stabilisering wordt niet uitgesloten. Het is dus nog altijd een goed moment om te investeren. Veel alternatieven zijn er toch niet en Spanje is een erg stabiel land dat vlot en snel te bereiken is. Misschien doen kopers zelfs een betere zaak dan ooit tevoren.”

“De nieuwbouwprojecten zijn enorm geëvolueerd, want zowel qua kwaliteit als architectuur sluiten heel nauw aan bij wat wij Belgen verlangen. En er is voor elk wat wils: dicht bij het strand voor zonnekloppers, op een golfdomein voor sportievelingen en wat meer in het binnenland voor wie van de rust en het authentieke Spanje houdt.”

*In België bedroeg de prijs van een gewoon woonhuis in 2007 172.076 euro. In 2017 was dat al gestegen tot 234.317 euro. Dat is een toename met 36,2 procent. Bron: Statistics Belgium

Meer info: contacteer Steven Theunis (0475/20 48 40) of Leen Vermeulen (0478/238 173) van Hip Estates.

Over Hip Estates:

Hip Estates is een erkend Belgisch makelaarskantoor met ruim 25 jaar ervaring in Spanje en heeft het grootste aanbod aan appartementen en villa’s. Naast een vestiging in Schilde is er ook een kantoor in Spanje om er landgenoten in hun eigen taal bij te staan en om na-service (administratie, inrichting, verhuur …) aan te bieden.

Meer info: www.hipestates.com

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.