Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga

Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft in Málaga een 28-jarige Belgische graffitikunstenaar aangehouden. De man werd al sinds 2015 gezocht door de Policía Nacional voor het aanbrengen van 14 graffiti op verschillende treinen in meerdere Spaanse steden. Met zijn creaties heeft de Belg voor circa 56.000 euro schade aangericht aan treinen van de Spaanse treinmaatschappij Renfe.

Zaterdag werd door de politie van Málaga een 28-jarige in België geboren graffitikunstenaar gearresteerd. De man wordt beschuldigd van het maken van 14 graffiti op verschillende treinen in verschillende Spaanse steden.

De eerste gebeurtenis dateert uit 2015 waarna het onderzoek startte om de persoon die verantwoordelijk was voor het vandalisme te identificeren. Sinds dat jaar hebben zich herhaaldelijk gebeurtenissen van dezelfde aard voorgedaan waarbij locomotieven en treinwagons in Málaga en andere provincies zoals Almería, Murcia en Valencia beklad werden waarna in totaal 14 graffiti’s werden gemaakt waarvan vermoed werd dat deze door dezelfde graffitikunstenaar waren gemaakt.

De 28-jarige man die in België is geboren maar woonachtig is in de provincie Almería werd uiteindelijk geïdentificeerd en door de lokale politie van Málaga in deze stad aangehouden. Volgens de treinmaatschappij Renfe heeft deze belgische graffitikunstenaar voor circa 56.000 euro schade aangericht aan de treinen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.