Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga

Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

Belgische graffitikunstenaar voor vandalisme aangehouden in Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft in Málaga een 28-jarige Belgische graffitikunstenaar aangehouden. De man werd al sinds 2015 gezocht door de Policía Nacional voor het aanbrengen van 14 graffiti op verschillende treinen in meerdere Spaanse steden. Met zijn creaties heeft de Belg voor circa 56.000 euro schade aangericht aan treinen van de Spaanse treinmaatschappij Renfe.

Zaterdag werd door de politie van Málaga een 28-jarige in België geboren graffitikunstenaar gearresteerd. De man wordt beschuldigd van het maken van 14 graffiti op verschillende treinen in verschillende Spaanse steden.

De eerste gebeurtenis dateert uit 2015 waarna het onderzoek startte om de persoon die verantwoordelijk was voor het vandalisme te identificeren. Sinds dat jaar hebben zich herhaaldelijk gebeurtenissen van dezelfde aard voorgedaan waarbij locomotieven en treinwagons in Málaga en andere provincies zoals Almería, Murcia en Valencia beklad werden waarna in totaal 14 graffiti’s werden gemaakt waarvan vermoed werd dat deze door dezelfde graffitikunstenaar waren gemaakt.

De 28-jarige man die in België is geboren maar woonachtig is in de provincie Almería werd uiteindelijk geïdentificeerd en door de lokale politie van Málaga in deze stad aangehouden. Volgens de treinmaatschappij Renfe heeft deze belgische graffitikunstenaar voor circa 56.000 euro schade aangericht aan de treinen.

Ga naar de inhoud