Search
menu
Search

Bedrijf Navantia bouwt drie nieuwe oorlogsschepen voor de Spaanse marine

Bedrijf Navantia bouwt drie nieuwe oorlogsschepen voor de Spaanse marine
Beeld: Navantia / web

Bedrijf Navantia bouwt drie nieuwe oorlogsschepen voor de Spaanse marine

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse marine wil met zijn tijd mee. Deze week werd een akkoord gesloten tussen de regering en het bedrijf Navantia voor de aankoop van drie nieuwe oorlogsschepen. Een deal die goed is voor 40 miljoen euro.

Het was Ricardo Domínguez, de directeur van Navantia, die afgelopen zondag bevestigde dat zijn bedrijf drie nieuwe oorlogsschepen zal voorzien aan de Spaanse Marine (La Armada española). In totaal kost dat akkoord de Spaanse staat maar liefst 40 miljoen euro. Domínguez kondigde dat aan op de scheepswerf van San Fernando (Cádiz), waar de officiële aflevering van een ander schip voor de zeemacht van Saudi-Arabië plaatsvond.

De voor Spanje bestelde schepen worden gebouwd volgens een nieuw ontwerp. Domínguez verwacht dan ook dat de productiefase langer dan gewoonlijk duurt. “Eens het budget van de staat goedgekeurd wordt en het bevel officieel is, beginnen we aan de ontwerpfase om de schepen te bouwen”. Normaal gezien zal ook dat gebeuren bij de scheepswerven van Cádiz.

Het contract met de Spaanse overheid komt voor Navantia bovenop een contract met de Britse Royal Navy en de Royal Saudi Naval Force, die deze maand ook enkele schepen bestelden.

“Dit is een moment van optimisme voor wie het bekijkt vanuit het standpunt van werk en investeringen in de scheepswerf”, besloot Ricardo Domínguez. “Die de toekomst bepalen voor de nautische industrie in Cádiz”.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?