Glamping in de Spaanse winter: iets voor jou?

Glamping in de Spaanse winter: iets voor jou?
Beeld: @kampaohmovement / facebook

Glamping in de Spaanse winter: iets voor jou?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Al een paar jaar lang is het de nieuwe mode in de wereld van het kamperen: glamping. Glamorous Camping voluit, of kamperen met dezelfde luxe als een AirBnb of een caravan. De meeste mensen denken dat ‘glampen’ iets voor de zomer is, maar in Spanje is het ook in de winter steeds meer in trek. Zou het iets voor jou zijn?

Is er een origineler plan dan de campings die ook in de winter open zijn te kiezen om kerst te vieren? De mensen van RevistaIberica denken alvast van niet. Zij raden het bedrijf Kampoah aan, een Spaans bedrijf dat over het hele land Glamping faciliteiten aanbiedt. Een grote tent, volledig bemeubeld en met een badkamer inclusief voor wie wil. “Beter dan een bungalow of een hotel”, zo prijst het bedrijf zichzelf aan.

Veel Spanjaarden zijn bang van de winter. Het idee te kamperen in die maanden lijkt voor hen een ware marteling, alhoewel dat bij Kampoah verre van zo hoeft te zijn. De tenten zijn helemaal op de kou voorzien, en bovendien heb je het voordeel dat de campings in de winter vele malen rustiger zijn.

En waar kun je nu terecht als je ‘warm’ bent gemaakt voor dit winterplan? Hier vind je een overzicht van de campings van Kampoah die het hele jaar open zijn.

Het noorden van Spanje. Zowel Asturië, Cantabrië als het Baskenland zijn opties, ook al loop je er het risico af en toe goed te worden uitgeregend. Vooral de campings in het Baskenland liggen in de wilde natuur.

Het Middellandse Zeegebied. Misschien de veilige optie tijdens de winter dankzij het matige klimaat? Van Cambrils aan de Costa Dorada tot de Costa de Azahar in Valencia is er keuze zat. Het ideale romantische weekend met je vriend of vriendin?

Het zuiden van Spanje. Zonder twijfel waar de meeste campings in de winter open blijven. Zowel in bijvoorbeeld Tarifa, Isla Cristina of in de Sierra Nevada kun je genieten van ijzig kampeerplezier. Alhoewel de zon in Andalusië zelfs in de winter ver boven die van de Lage Landen uitsteekt.

Ga naar de inhoud