Search
menu
Search

Gratis couscous of tortilla bij elk doelpunt Marokko-Spanje in een Sevillaanse bar

Gratis couscous of tortilla bij elk doelpunt Marokko-Spanje in een Sevillaanse bar
Beeld: Canva

Gratis couscous of tortilla bij elk doelpunt Marokko-Spanje in een Sevillaanse bar

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Een bar in Sevilla heeft een actie bedacht voor de wedstrijd Marokko – Spanje. Elke bezoeker kreeg een gratis ‘tapa’ van couscous of Spaanse tortilla als er gescoord werd in de wedstrijd dinsdag. Als Spanje scoorde kreeg iedereen couscous, maar als Marokko scoorde kreeg iedereen Spaanse tortilla. Dit alles gebeurde in bar El Marisquero. Deze bar wil het nuttigen van de gastronomie van beide landen aanmoedigen, maar tijdens de wedstrijd bleek dat er gedurende 90 minuten geen doelpunten werden gemaakt. 

De bar vertelt dat ze het idee op maandag kregen en dat de wedstrijd al een dag later was. Het was moeilijk om alles op tijd voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt. Het moeilijkst was om de couscous te vinden en daarvoor zijn ze dan ook de hele stad rond geweest, vertelt de eigenaar lachend. Maar paniek hebben ze gelukkig niet gehad. Alles was klaar voor de wedstrijd die om 16 uur begon op dinsdag 6 december.

De eigenaar, José Antonio vertelt dat hij zelf liever couscous eet dan tortilla. Hij hoopte dan ook dat Spanje de meeste doelpunten zou maken. Het interview met de eigenaar werd nog voor de wedstrijd gehouden. Hij hoopt op dat moment dat Spanje zal winnen en laat weten dat het initiatief doorgezet zal worden bij eventuele volgende wedstrijden.  Hij voegt daarbij toe dat ‘we hopen dat het makkelijke landen zijn, als het gaat om eten.’ 

De bar werd net enkele maanden voor de pandemie geopend. José laat weten dat het in het begin erg moeilijk was, maar dat ze nu eindelijk beginnen te lopen. Het is echter nog niet voorbij met de moeilijkheden. De prijzen van de elektriciteit gaan ook in Spanje omhoog en de rekening voor El Marisquero is al gestegen van 700 euro naar 2000 euro. Daarom moeten ze origineel zijn om meer klandizie te krijgen. Zo ontstond het idee van de verschillende tapas. De bar hoopt dat iedereen met een volle maag naar huis gaat na de wedstrijd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?