Search
menu
Search

Kaarten voor levende kerststal in verlaten dorp Costa Dorada beschikbaar

Kaarten voor levende kerststal in verlaten dorp Costa Dorada beschikbaar
Beeld: Masía Castelló / facebook

Kaarten voor levende kerststal in verlaten dorp Costa Dorada beschikbaar

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Aan de Costa Dorada, langs de C-44 weg tussen l’Hospitalet de l’Infant en Vandellòs, ligt ter hoogte van Masboquera rechts een afslag naar het verlaten dorp Castelló. De wandeling of de weg naar dit gehucht is het hele jaar door erg interessant maar rond de kersttijd verandert het dorp in een levende kerststal dat elk jaar weer duizenden bezoekers trekt. In 2022 wordt de vijfentwintigste editie gevierd. Onderaan dit artikel is een video van de markt in 2017 te zien.

Castelló, een dorp in de gemeente Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant dat halverwege de twintigste eeuw onbewoond werd, komt met Kerstmis weer tot leven met de levende kerststal. De ‘Asociación de la Masia de Castelló’ is de entiteit die de ‘Pesebre de los Estels’ organiseert. 

In 2022 is het 25 jaar geleden dat de ‘Associació Masia de Castelló’ de eerste ‘Pessebre dels Estels’ organiseerde. Dit is de oudste recreatieve activiteit van deze lokale entiteit die jaar na jaar dient als een stimulans om het culturele leven van Castelló nieuw leven in te blazen en te werken aan het herstel van het erfgoed. Tegenwoordig is de ‘belen’ van Castelló de referentie-kerststal in heel Catalonië geworden en elk jaar komen er in december duizenden bezoekers op af.

Tientallen personen doen mee met de levende kerststal waarbij oude ambachten te zien zijn en iedereen verkleed is in de traditionele kledij, van jong naar oud. Dit jaar is het parcours aangepast en zijn trappen vervangen door hellingbanen om mobiliteitsproblemen weg te halen.

Via DEZE website is het nodig om entreekaarten te kopen voor de avondmarkt. Kaarten kosten 10 euro (vanaf 10 jaar) en 6 euro voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Er zijn kaarten mogelijk vanaf 17.30 uur en daarna elk half uur om 18, 18.30, 19 en 19.30 uur op de zaterdag- en zondagen 10, 11, 17 en 18 december.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?