De monumentale kerststal van het Guinness-record is weer te bewonderen in Alicante

De monumentale kerststal van het Guinness-record is weer te bewonderen in Alicante
Beeld: @CsAlicante_C / twitter

De monumentale kerststal van het Guinness-record is weer te bewonderen in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Tijdens de kerst in 2020 wist de gemeente Alicante het Guinness World Records boek te halen met het record voor hoogste kerstfiguren ter wereld. Twee jaar later zijn deze beelden van Jozef, de Maagd Maria en natuurlijk Kindje Jezus weer te bewonderen. Maar in 2022 is deze ‘belén monumental’ uitgebreid met de nog grotere beelden van de Driekoningen, Melchior, Gaspar en Balthasar. Het geheel is tussen 3 december en 6 januari te bekijken.

Net zoals in 2021, is de monumentale kerststal die het wereldrecord vestigde in 2020 weer te zien op de Paseo de la Explanada. Tussen 18 en 24 uur (weekeinde tot 1 uur) gaat dat vergezeld van een muziek- en lichtshow. Naast deze ‘belén monumental’ heeft Alicante in het gemeentehuis ook de ‘belén oficial’ ofwel de traditionele kerststal. KLIK HIER voor alle kerstactiviteiten in Alicante (PDF). 

Deze gigantische kerststal dat sinds 2019 in het Guinness Book of Records staat, is opgebouwd uit de figuren van het Kindje Jezus, Maria en Jozef. De afmetingen zijn respectievelijk 3,25 meter in het geval van Kindje Jezus; 10 meter in het geval van Maagd Maria en 17 meter in het geval van Jozef. 

Deze drie beelden zijn dit jaar vergezeld door de Driekoningen (Reyes Magos) van grote proporties. Melchior is 11 meter hoog en 3,5 meter breed; Gaspar is 15,6 meter hoog en 4,75 meter breed terwijl Balthasar met zijn 16 meter en breedte van 3,6 meter de hoogste van de drie is. Alle beelden zijn gebouwd door de kunstenaar José Manuel García Esquiva ‘Pachi’.

Ga naar de inhoud