Aantal Iberische Lynxen in Spanje toegenomen in 2019

Aantal Iberische Lynxen in Spanje toegenomen in 2019
Beeld: Pixabay

MADRID – Goed nieuws voor de populatie van Iberische Lynxen want gedurende 2019 is het aantal van deze prachtige dieren toegenomen met 22%. Volgens het Wereld Natuur Fonds is het aantal Lynxen met 150 exemplaren gestegen naar een aantal tussen de 820 en 830.

Ondanks deze uitstekende cijfers wat betreft de ‘lince ibérico’ zijn er gedurende 2019 helaas ook 34 Lynxen om het leven gekomen door aanrijdingen. Gelukkig heeft dat geen invloed gehad op de stijgende cijfers wat betreft de Iberische Lynxen in Spanje die met 22% omhoog zijn gegaan.

Ook het aantal dode lynxen door stropers en jagers in Andalusië en Castilla-La Mancha heeft geen negatief effect gehad op het stijgende aantal Iberische Lynxen waarvan er nu tussen de 820 en 830 leven in Spanje.

In 2019 werden er 150 nieuwe Lynxen geboren wat er meer zijn dan de 67 nieuwgeboren Lynxen in 2018. Het doel is om in beide landen van het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal) in 2040 het aantal vrouwtjes exemplaren te laten stijgen naar 750 in plaats van de huidige 130 ‘hembras’.

De pardellynx (of pardellos) (Lynx pardinus) wordt algemeen beschouwd als een van de zeldzaamste katachtigen. Hij komt enkel voor op het Iberisch Schiereiland, en wordt daarom ook wel Iberische lynx of Spaanse lynx genoemd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Mooi nieuws en wat een prachtige dieren.

Pedro

Jagen op nep jagers en stropers geeft eer van je werk.! Ook de domme bos kappers , vervuilers en brandstichters erbij , genoeg werk in het vooruit schiet. Knal je rot..! Dit zijn harde geschreven woorden. Helaas hardleers en toespreken heeft geen zin.

Mar

Gelukkig, mooie dieren. Trouwens al vond ik ze niet mooi, ze horen thuis in het Spaanse en Portugese landschap.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.