Aantal Iberische Lynxen in Spanje toegenomen in 2019

Aantal Iberische Lynxen in Spanje toegenomen in 2019
Beeld: Pixabay

Aantal Iberische Lynxen in Spanje toegenomen in 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor de populatie van Iberische Lynxen want gedurende 2019 is het aantal van deze prachtige dieren toegenomen met 22%. Volgens het Wereld Natuur Fonds is het aantal Lynxen met 150 exemplaren gestegen naar een aantal tussen de 820 en 830.

Ondanks deze uitstekende cijfers wat betreft de ‘lince ibérico’ zijn er gedurende 2019 helaas ook 34 Lynxen om het leven gekomen door aanrijdingen. Gelukkig heeft dat geen invloed gehad op de stijgende cijfers wat betreft de Iberische Lynxen in Spanje die met 22% omhoog zijn gegaan.

Ook het aantal dode lynxen door stropers en jagers in Andalusië en Castilla-La Mancha heeft geen negatief effect gehad op het stijgende aantal Iberische Lynxen waarvan er nu tussen de 820 en 830 leven in Spanje.

In 2019 werden er 150 nieuwe Lynxen geboren wat er meer zijn dan de 67 nieuwgeboren Lynxen in 2018. Het doel is om in beide landen van het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal) in 2040 het aantal vrouwtjes exemplaren te laten stijgen naar 750 in plaats van de huidige 130 ‘hembras’.

De pardellynx (of pardellos) (Lynx pardinus) wordt algemeen beschouwd als een van de zeldzaamste katachtigen. Hij komt enkel voor op het Iberisch Schiereiland, en wordt daarom ook wel Iberische lynx of Spaanse lynx genoemd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.