Nieuw record aan Camino de Santiago pelgrimgangers in 2019

Nieuw record aan Camino de Santiago pelgrimgangers in 2019
Beeld: Adobe Stock

Nieuw record aan Camino de Santiago pelgrimgangers in 2019

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO – 2019 is afgesloten met een nieuwe record aan pelgrimgangers op de Camino de Santiago in Spanje. Ongeveer 350.000 personen vanuit de hele wereld hebben in 2019 een van de routes naar Santiago de Compostela in Galicië gelopen. Het was in 2017 dat de Camino de Santiago de grens van 300.000 wandelaars passeerde en het jaar daarna in 2018 steeg dat aantal al naar 327.378 wandelaars wat toen een record was.

Geen van de laatste drie jaren was een heilig Santiago jaar (Año Santo Jacobeo) iets dat pas zal gebeuren in 2021 terwijl de vorige ‘Xacobeo’ jaren in 2010 (inclusief bezoek van de Paus), 2004, 1999 en 1993 waren.

In 2019 werd in november het aantal pelgrimgangers van het recordjaar 2018 reeds verbroken en in afwachting van de definitieve cijfers kan men concluderen dat 2019 is afgesloten met ongeveer 350.000 wandelaars, een nieuw record. 

Het gaat dan om de personen die een ‘compostela’ hebben ontvangen, iets dat men pas krijgt als men tenminste 100 km te voet, te paard of op de fiets heeft afgelegd van de weg naar Santiago.

In het jaar 2010 werd de film ‘The Way’ met o.a. Martin Sheen (origineel uit Galicië) gepresenteerd, een film over de Camino de Santiago die in meer dan 180 landen te zien was. Mede dankzij die film is de Camino populairder dan ooit geworden. 

In 2014 liep de Duitse Bondskanselier Angela Merkel samen met de toenmalige premier van Spanje Mariano Rajoy een klein deel van de route wat ook bij met name de Duitsers voor veel bekendheid zorgde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.