2020 afgesloten met 338 verdrinkingsdoden in Spanje

2020 afgesloten met 338 verdrinkingsdoden in Spanje
Beeld: Freepik

2020 afgesloten met 338 verdrinkingsdoden in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het afgelopen jaar is afgesloten met een totaal van 338 doden door verdrinking in Spanje. Dat zijn 102 verdrinkingsdoden minder dan in 2019, een jaar met de minste verdrinkingsdoden sinds 16 jaar.

Het aantal personen dat door verdrinking om het leven is gekomen het afgelopen jaar is geëindigd op 338 doden, 102 minder dan het jaar daarvoor toen dat aantal 440 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Maanden

De meeste slachtoffers waren te betreuren in augustus (88) gevolgd door juli (77), september (26), januari (21) en november (17). In oktober daalde het aantal verdrinkingsdoden met 37 van de 46 in 2019 naar 9 in 2020. 

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden dit jaar werden geregistreerd in de Valencia regio (61), Andalusië (48), Catalonië (42) en Galicië (42) gevolgd door de Canarische Eilanden (40), Baskenland (17), Castilië en León (14), Balearen (14), Murcia (12), Cantabrië (11), Asturië (9), Castilla-La Mancha (8), Aragón (5), Madrid regio (5), Extremadura (4), La Rioja (3) en Navarra (2).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 35 jaar of ouder (68,9% van het totaal). Er verdronken vorig jaar 120 personen ouder dan 65 jaar wat 35,5% is van het totaal.

Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen (82%) met de Spaanse nationaliteit (84%) die in zee (40%) zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur (66%).

Beeld: Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.