Search
menu
Search

Ryanair gaat minder vliegen vanaf 21 januari

Ryanair gaat minder vliegen vanaf 21 januari
Beeld: Ryanair.com

Ryanair gaat minder vliegen vanaf 21 januari

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd minder vluchten te gaan uitvoeren. Niet omdat de luchtvaartmaatschappij problemen heeft maar wel omdat er praktisch geen vraag is naar vluchten binnen Europa, aldus een persbericht. Dat betekent dat er ook minder vluchten zullen komen naar en vanuit Spanje. Het is (nog) niet bekend om welke routes en vluchten het gaat.

Ryanair heeft uitgerekend dat ze in januari minder dan 1,25 miljoen passagiers zullen vervoeren. Maar voor februari en maart verwacht de Ierse budgetmaatschappij dat dit aantal zal dalen naar 500.000 passagiers.

Diverse landen hebben hun coronaregels en maatregelen aangepast en er gelden weer lockdowns en reisrestricties binnen Europa vanwege de derde corona-golf. Daarom heeft vliegen geen zin meer. Ryanair spreekt hoofdzakelijk over het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar veel minder vliegtuigpassagiers zijn.

Vanaf 21 januari zal er dus minder gevlogen gaan worden in praktisch alle landen. Toch verwacht Ryanair het huidige boekjaar 2020/2021, dat tot eind maart loopt, af te sluiten met 30 miljoen passagiers wat er 5 miljoen meer zijn dan eerder geschat.

In tegenstelling tot grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa en Iberia heeft Ryanair geen recht op staatssteun. Daarom kan Ryanair alleen in de kosten snijden door minder te vliegen. Iets wat toch al logisch is want er zijn veel minder vliegtuigpassagiers.

Ga naar de inhoud