Barcelona en Palma zijn Spanje’s vermeldingen voor de 2022 Access City Award (NL/ES)

Barcelona en Palma zijn Spanje’s vermeldingen voor de 2022 Access City Award
Beeld: Luxemburg stad / Canva

Barcelona en Palma zijn Spanje’s vermeldingen voor de 2022 Access City Award (NL/ES)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA/PALMA – Luxemburg Stad heeft de 2022 Access City Award gewonnen. Barcelona, ​​Helsinki, Leuven, Luxemburg Stad, Palma (Mallorca) en Porto waren de steden op de shortlist. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de Access City Award-ceremonie op 3 december 2021.

NIEUW: Wil je dit artikel in het Spaans lezen of doorsturen naar iemand die het Nederlands niet begrijpt, KLIK DAN HIER om naar de website HolandaNoticias.com te gaan voor een Spaanse versie van dit artikel. Vanaf nu zullen we regelmatig een artikel via HolandaNoticias in het Spaans plaatsen, leuk voor de lezers die Spaans willen leren.

Veertig EU-steden met meer dan 50.000 inwoners presenteerden hun acties en strategieën om barrièrevrije en betere steden te worden waar iedereen kan wonen en werken. Zes steden waren genomineerd voor de Access City Award 2022. In alfabetische volgorde zijn dit: Barcelona (​​Spanje); Helsinki (Finland); Leuven (België); Luxemburg Stad (Luxemburg); Palma (Spanje); Porto (Portugal).

Uiteindelijk heeft Luxemburg stad de 2022 Access City Award ontvangen. Een jury van toegankelijkheid-experts erkende de stad vanwege haar brede scala aan innovatieve oplossingen en verbeteringen om de toegankelijkheid voor personen met een handicap te verbeteren. De stad Helsinki in Finland en de stad Barcelona in Spanje zijn de winnaars van de tweede en derde plaats.

Tot slot kregen Leuven in België en Palma (Mallorca) in Spanje een speciale vermelding. Leuven werd erkend voor het mainstreamen van toegankelijkheid, ook op digitaal vlak. Palma won een speciale vermelding voor het verbeteren van de toegang tot de fysieke omgeving, inclusief stranden en parken.

Ter gelegenheid van het Europees Jaar van het spoor in 2021 heeft de Commissie een speciale vermelding toegekend aan Porto in Portugal voor de verbetering van de toegankelijkheid van zijn treinstations.

Ga naar de inhoud